Krimi

Podnikateľka Daniela Kralevich konečne pozná TREST za usmrtenie mladej študentky

Bývalá miss a terajšia podnikateľka D. Kralevich zrazila gymnazistku Linth na priechode pre chodcov v Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľka Daniela Kralevich konečne pozná TREST za usmrtenie mladej študentky
Zdroj: Ivor Švihran

Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu K. v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom obhajca poškodených Peter Vačok.

Podmienečný trest

„Sudca OS Bratislava II 28. júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov,“ uviedol Vačok.

Podľa jeho názoru uzavretie podobných prípadov trvá neprimerane dlho vzhľadom na dĺžku znaleckého konania. Advokát nemá informáciu, či Daniela K. podala voči trestnému rozkazu odpor. V prípade, že by tak urobila, sudca by musel vytýčiť termín hlavného pojednávania.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal obžalobu na OS Bratislava II 6. júla vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. z prečinu usmrtenia.

Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K.. K zrážke došlo počas dňa na priechode pre chodcov.

Doteraz mala „vodičák“

Obhajca Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému. Pochybenia v prípade zistil a poukázal na ne aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM