Tlačové správy

Podľa čoho si vybrať správnu autoškolu

Zveriť osud toho, ako budete vedieť jazdiť, do rúk niekomu, koho nepoznáte, je pomerne veľký risk.

Ilustračný obrázok k článku Podľa čoho si vybrať správnu autoškolu
Zdroj: TASR

Aj preto by ste si mali predtým, ako si vyberiete autoškolu v Bratislave, urobiť dôkladný prieskum toho, kto dokáže vyhovieť vašim požiadavkám a kto vám dá tie najlepšie základy, aby ste mohli páliť gumy ako Schumi. Kde a ako začať so svojim súkromným prieskumom?

Pýtajte sa a veľa

Kto sa veľa pýta, ten sa veľa dozvie. Aspoň tak to býva v prípade, že sa pýtate svojich kamarátov, známych či rodiny. Spýtajte sa ich na to, kde robili autoškolu, ako boli spokojní, čo im vyhovovalo a naopak, s čím mali problémy. Toto je prvé sito, ktoré vám pomôže oddeliť tie dobré autoškoly od tých, s ktorými nechcete mať nič spoločné. Pretože slovo človeka, ktorému dôverujte, má oveľa vyššiu hodnotu ako tisíc slov autoškoly na svojej web stránke.

Dokáže sa vám autoškola/inštruk­tor prispôsobiť

Vy ste ten, kto si kupuje službu, a preto by sa vám autoškola či inštruktor mali dokázať prispôsobiť, hlavne časovo. Keď ste zamestnaný človek alebo máte iné povinnosti, musí vám autoškola vyjsť v ústrety a vytvoriť také podmienky na spoluprácu, ktoré vám budú vyhovovať. Taktiež by ste si mali rozumieť s inštruktorom, pretože človek sa lepšie učí od niekoho, s kým má dobrý vzťah.

Stav vozového parku

Učiť sa jazdiť na autách, ktoré by mali byť skôr poskladané do kocky a uložené na šrotovisku, nie je nič príjemné. Preto si najprv zistite, v akom stave je vozový park autoškoly – vymenia autodiely, keď je nejaký pokazený, alebo to nechajú tak? Predlžujú nasilu životnosť svojich áut miesto toho, aby kúpili nové? Aj toto sú detaily, ktoré ovplyvnia, ako sa naučíte jazdiť.

Drobnosti, ktoré rozhodujú

Nevyberajte si iba podľa toho, koľko zaplatíte, no vždy je dobré pozrieť si cenník autoškoly, aby ste vedeli, do čoho idete. Zaujímajte sa aj o to, či autoškola ponúka kondičné jazdy, ktoré vám pomôžu zlepšiť sa, ak vám šoférovanie až tak dobre nejde. A v neposlednom rade – poskytne vám autoškola vyučovacie pomôcky a zabezpečí kurz prvej pomoci? Držte sa týchto rád a výber autoškoly nebude pre vás žiadna veda.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM