Nina Táborská Rôzne

Doma dobre, pod Pyramídou tiež. Trochu iná "dobrá" večera na Vianočných trhoch

V netradičnom priestore pod Pyramídou sa konajú po prvýkrát vianočné trhy. Také, ktoré myslia na druhých. Pod stromčekom môžete nechať darčeky, pre svojich blízkych zase kúpiť také, ktoré majú srdce a ochutnať rodinné jedlá dokonca i z iných kultúr. Dobrým jedlom a ľuďmi žili trhy aj v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Doma dobre, pod Pyramídou tiež. Trochu iná "dobrá" večera na Vianočných trhoch
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Na trhoch pod Pyramídou, v zateplenom stane, nájdete nielen zaujímavé ručne robené produkty – napríklad pánske motýliky, dámske náušnice či originálne výrobky ľudí s mentálnym znevýhodnením, ale aj zaujímavých ľudí.

V piatok si všetci návštevníci ako i ľudia bez domova vychutnali #domadobre večeru. Podávala sa kapustnica, ktorú pripravil známy šéfkuchár Jaroslav Židek. „Oslovili ma a tak som sa zapojil. Veď prečo nie. Idú sviatky a mali by sme si viac pomáhať. Kapustnicu som pripravoval celý deň, dúfam že každému pochutí,“ povedal nám český šéfkuchár pôsobiaci na Slovensku Jaroslav Židek.

Ľudia sa zároveň mohli dozvedieť, prečo vznikol Mesiac bez domova a Spoločenská objednávka a aké sú možnosti na lepší život ľudí bez domova. Tí si pravdaže na výbornej kapustnici mohli pochutnať tiež. Ostatní návštevníci mali možnosť za jedlo prispieť dobrovoľnou sumou.

Tá bude použitá na:

  • nízkoprahovú nocľaháreň (Depaul Slovensko)
  • denné a integračné centrum DOMEC (Vagus)
  • predajcov časopisu NOTA BENE (Proti prúdu)
  • divadelné predstavenia s hercami bez domova (Divadlo bez domova)

Pod vianočný stromček môžete priniesť dary pre ľudí v núdzi, darčeky pre blízkych zabalia dobrovoľníci v benefičnom baliacom kútiku a priamo na mieste si tiež môžete poslať sviatočný pozdrav.

Trhy Pod Pyramídou
1
Galéria
#Domadobre večera s Jaroslavom Židekom na trhoch Pod Pyramídou
8
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM