Pod hradom Devín si pripomenieme slávnu tradíciu. V hlavnej úlohe ríbezle
Devín sa na jeden deň premení na ríbezľové kráľovstvo. Môžete ochutnať víno, koláče, sirupy a iné dobroty z ovocia, ktoré je tak typické pre túto oblasť.
Po úspešnom minulom roku si Devín opäť pripomenie svoju slávnu ríbezľovú históriu na celodennom kulinárskom podujatí Ríbezľový Devín.
Ríbezľová tradícia
Cieľom podujatia je predstaviť návštevníkom tému pestovania ríbezlí a slávnu tradíciu výroby kvalitného ríbezľového vína v Devíne. Pripíjalo sa tu s ním už koncom 19. storočia a tradícia výroby moku z červených bobulí trvá dodnes.
Okrem degustovania vín z červených aj čiernych ríbezlí, môžete ochutnávať aj samotné ovocie, ríbezle s cukrom, taktiež džemy, sirupy, bublaninu a iné pečené dobroty, zmrzlinu, dreň či iné výrobky z ribezlí. Samozrejme, nemôže chýbať ani ríbezľový burčiak.
Hudba, tanec aj sokoliari
Príjemnú atmosféru počas celého dňa dotvorí aj bohatý kultúrny program. Dobrú náladu medzi ľudí prinesie kapela Funny Fellows a na programe budú aj tanečné vystúpenia či workshopy a taktiež známi dídžeji Malalata s reggae hitmi.
Zabaviť sa môžete aj na sprievodných podujatiach ako Bazár starožitností, Remeselné trhy, Sokoliarsky dvor a pre deti bude pripravené aj maľovanie na tvár a iné atrakcie. Tešiť sa môžete aj na 50 unikátnych historických bicyklov v rámci medzinárodného stretnutia velocipedistov Velo Orbis.
Druhý ročník podujatia Ríbezľový Devín organizuje Bratislavský okrášľovací spolok a uskutoční sa v sobotu 15. júla od 10:00 do 22:00 hod. pod hradom Devín.
Ilustračný obrázok