Správy

Pod Chopkom odštartovala 346-kilometrová bežecká štafeta k Dunaju

Viac ako 2 300 bežcov zaradených do 196 tímov a štyria sólo bežci odštartovali dnes ráno v Jasnej pod Chopkom štafetový beh Jasná – Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Pod Chopkom odštartovala 346-kilometrová bežecká štafeta k Dunaju
Zdroj: TASR

Prvých účastníkov 346-kilometrového behu očakávajú v cieli na Tyršovom nábreží v Bratislave v nedeľu popoludní. Podujatie nazvané Od Tatier k Dunaju sa beží v piatich kategóriách – štyroch štafetových a jednej sólo kategórii.

„Prvá kategória je bez rozdielu, druhá je kategória mužov, tretia zmiešaná, kde štafetu tvorí šesť žien a šesť mužov. Štvrtou kategóriou je Ultra, piatou sólo bežci. V tíme je 12 členov, ktorí sa striedajú po zhruba desaťkilometrových úsekoch,“ priblížil organizátor podujatia Štefan Šogor s tým, že tento rok nerozlišujú profesionálnych a rekreačných bežcov, všetci bežia v jednej kategórii.

Sólo bežci chcú prebehnúť trať sami

V tomto roku sa prihlásili aj štyria sólo bežci, ktorí chcú 346 kilometrov prebehnúť samostatne bez toho, aby ich niekto striedal. „Budú bežať sami, pri sebe budú mať len svoj podporný tím. Verím, že v nedeľu dobehnú zdraví do cieľa v Bratislave,“ doplnil organizátor.

Prvých účastníkov očakávajú v cieli v Bratislave v nedeľu okolo 13. hodiny, vyhlásenie výsledkov je naplánované na 18. hodinu, oneskorencov počkajú na Tyršovom nábreží do 20. hodiny.

Čítajte aj: Začali sa prípravné práce pred výstavbou Národného futbalového štadióna

Štafetový beh Od Tatier k Dunaju
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM