Rôzne Správy

Počas víkendu bude výluka na železničnej trati v úseku Kittsee - Petržalka

ŽSR v úseku vykonajú bežnú údržbu - výrub porastov zasahujúcich do trate, kosenie porastu na svahoch v blízkosti nej a výmenu podvalov.

Ilustračný obrázok k článku Počas víkendu bude výluka na železničnej trati v úseku Kittsee - Petržalka
Zdroj: TASR

Počas nadchádzajúceho víkendu bude vylúčená železničná doprava v úseku medzi rakúskym Kittsee a Bratislavou – Petržalka. Železnice Slovenskej republiky tu zrealizujú počas soboty a nedele (29. a 30. októbra) údržbu železničnej infraštruktúry.

Sledujte vývesky a hlásenia

Výluka spôsobí obmedzenie železničnej dopravy, oznámila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Vlaky budú nahradené autobusmi, ktoré zabezpečuje dopravca.

„ŽSR žiadajú cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ uviedla Pavliková.

ŽSR v úseku vykonajú bežnú údržbu – výrub porastov zasahujúcich do trate, kosenie porastu na svahoch v blízkosti nej a výmenu podvalov s následným podbitím, úpravou geometrickej polohy koľaje a úpravou štrkového lôžka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM