Rôzne

Počas vianočného obdobia bude na bezpečnosť v meste dohliadať mestská polícia

Bratislavská polícia prijala v súvislosti so znížením rizika ohrozenia teroristickými útokmi niekoľko bezpečnostných opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Počas vianočného obdobia bude na bezpečnosť v meste dohliadať mestská polícia
20
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská polícia v súvislosti s tohtoročným vianočným obdobím posilní policajné hliadky v hlavnom meste. Zvýšený výkon služby budú zabezpečovať 24 hodín denne policajti všetkých zložiek Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, a to najmä poriadkovej, dopravnej ako aj kriminálnej polície.

Policajti v akcii

Opatrenia budú vykonávané za účelom pokojného prežitia vianočných sviatkov, s dôrazom na nerušený priebeh vianočných trhov, osláv Nového roka a sprievodných podujatí. Policajti budú dohliadať na ochranu života, zdravia a majetku na verejne prístupných miestach, kde predpokladáme, že sa bude centralizovať väčší počet obyvateľstva, pričom najvyššiu koncentráciu ľudí očakávame práve v historickej časti Starého Mesta.

Bezpečnosť hlavného mesta bude sprísnená aj s prihliadnutím na teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. V spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR, mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto ako aj miestnou samosprávou boli prijaté viaceré opatrenia.

V okolí Hviezdoslavovho námestia inštalované železobetónové zábrany, ktoré majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo.

Na Hlavnom námestí budú počas vianočných sviatkov za týmto účelom využívané tzv. mechanické zátarasy (pullery). Polícia v spolupráci s príslušnou mestskou časťou bude s prihliadnutím na konkrétne špecifiká lokality dohliadať na verejný poriadok a bezpečnosť viacerými opatreniami, ako napríklad pešie hliadkovanie, monitorovanie odstavných plôch a parkovísk, či kontrola možných prístupových ciest s dôrazom na neočakávaný príjazd motorových vozidiel.

Bratislavská polícia prijala v súvislosti so znížením rizika ohrozenia teroristickými útokmi aj ďalšie opatrenia, s ktorými z taktických dôvodov nie je možné verejnosť oboznámiť. Bratislava24.sk informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM