Aktualizované Kultúra

Počas pracovného týždňa Bratislava opäť ponúkne širokú škálu podujatí

Ak sa chcete cez týždeň vyhnúť nude, určite si pozriete zaujímavý program, ktorý sme pre vás pripravili. Jednoznačne si je z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Počas pracovného týždňa Bratislava opäť ponúkne širokú škálu podujatí
Zdroj: TASR

Záhrada v záhrade

Kurátorka a autorka fotografií Tamara Reháčková predstaví pohľad krajinnej architektky, ktorá navštívila japonské záhrady počas troch ročných období – na jar, v lete a na jeseň. Výstava je súčasťou VIII. ročníka Víkendu otvorených parkov a záhrad, ktorý organizuje Národný Trust n. o.

Pondelok / Letná čitáreň U červeného raka

Predstavenie bicyklového medometu

Príďte na vytáčanie medu od mestských včiel a informovanie o projekte Mestské včely 2016 v rámci projektu Mestské včely. Od roku 2014 ho realizuje mimovládna nezisková organizácia Živica. V tomto prípade sa spojila s občianskym združením Cyklokuchyňa, ktorého člen Jaroš Uroš zo stacionárneho bicykla prevodom na nerezový medomet skonštruoval stroj na stáčanie sladkej tekutej potraviny.

Pondelok / Vodárenské múzeum BVS / od 10.00

Bratislavské módne dni LETO 2016

Vychutnajte si naživo viac ako 100 modelov aktuálnej sezóny LETO 2016 od špičkových slovenských návrhárov a svetových značiek.

Viac TU

Pondelok / Hlavné námestie / 20.00 – 22.00

O2 Moon Run 2016 Bratislava

Užite si nočný beh s čelovkou pri splne mesiaca. Je to zážitok, na ktorý nezabudnete! Trať vedie od sútoku riek Morava a Dunaj pod hradom Devín, cez Devínsku Kobylu (Jezuitské lesy) až na Bratislavský hrad. Na výber sú dve dĺžky trate: 14 km a 6 km, cez les aj po meste. Individuálne trate sú pre tento rok zrušené.

Viac TU

Pondelok / 21.00 / Hrad Devín

Múdry pondelok uvádza Ludwig Bagin

Múdry pondelok je vedomostný kvíz, ktorý uvádza Ludwig Bagin. Máš chuť sa pobaviť, niečo nové sa naučiť a vyhrať super ceny? Pošli nám prihlášku s menom svojho teamu na mudry.pondelok@gmail.com (alebo rovno prídi, ak to nestihneš)

Pondelok / Nu Spirit Club

Typický taliansky trh

Putovný trh s typickými talianskymi výrobkami sa na tri dni zastaví v Bratislave. Návštevníci si budú môcť kúpiť typické talianske salámy, syry, olivy, cherry paradajy (sušené paradajky), typické sladké pečivo a sušienky, produkty z mandľového cesta, janovské pesto.

Viac TU

Pondelok – streda / Hviezdoslavovo námestie / 9.00 – 22.00

Letný večer v SNG s tvorbou Vladimíra Havrillu

Tematický večer venovaný (nielen) Dunaju, Lidu a vode v tvorbe Vladimíra Havrillu. V prítomnosti autora budeme s filmovou kritičkou a výtvarníčkou Evou Filovou a ďalšími hosťami premietať a rozprávať o jeho filmovej a literárnej tvorbe.

Utorok / SNG / 19.00 / vstup voľný

Medzinárodný deň yogy

Oslávte Medzinárodný deň yogy cvičením pod vedením certifikovanej inštruktorky.

Utorok / areál ZŠ Hargašova, Záhorská Bystrica / 18.00 / vstup voľný

Slovensko-Slovinská dimezia

Prezentácia kultúrnohisto­rických a súčasných paralel a rozdielov dvoch krajín (Pri príležitosti Predsedníctva Slovenskej republiky Rade EÚ a pri príležitosti 25. výročia vzniku samostatnej Slovinskej republiky).

Streda / Dvorana MK

Super Deti a La Portella – tanečná sobota

Super koncert, super tanečne vystúpenia a animácie v podaní speváckych talentov so Super Deti a detského tanečného štúdia La Portella. Rumba, chacha, salsa, merengue to sú všetko tance v štýle Latino. Načo sa však škatuľkovať keď nám ide v prvom rade o tanec a radosť z pohybu. Pustíme si rýchle pesničky, pomalé pesničky, známe hity i menej známe. To všetko hlavne preto, aby sme sa dobre zabavili.

Štvrtok / Eurovea / 18.00

Chill Out Mexiko

Múza Centrum vás pozýva na originálny večer, Chill out – to znamená v podaní Múzy oddych, relax, sedenie na deke či vankúši, popíjanie čaju či malého občerstvenia a sledovanie pritom cestu okolo sveta. Nasledujúcou zástavkou je Mexiko, nádherná krajina s množstvom zaujímavostí, prírodou a silných miest. Už teraz sa máme na čo spolu tešiť.

Viac TU

Štvrtok / MÚZA Centrum / 18.00

Virtuálne dunajské nábrežia

Cieľom projektu je prezentácia návrhov a riešení nábrežia rieky Dunaj poslucháčov Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave pomocou virtuálnej reality. Súćasťou projektu bude vznik digitálnej platformy, ktorú bude možné používať na prezentáciu projektov a aktivít týkajúcich sa nábrežia Dunaja. Výsledná aplikácia bude môcť byť opakovane využívaná na prezentáciu ďaľších návrhov a konceptov.

Piatok / Archa – Primaciálny palác, nábrežie Dunaja / 16.00

NEON festival

Festival elektronickej hudby na svetovej úrovni, porovnateľný so špičkovou zahraničnou produkciou. Tvorcovia projektov ako Beautiful Things, Dance Exxtravaganza, Neon a množstva ďalších úspešných formátov zameraných na elektonickú hudobnú scénu, zúročili dlhoročné skúsenosti, aby vytvorili projekt, ktorý na Slovensku nemá obdobu.

Viac TU

Piatok / 17.00

Cirkul´art

Festival nového cirkusu Cirkul´art je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Je jediným a unikátnym podujatím svojho druhu na Slovensku a jeho cieľom je kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta.

Viac TU

od piatka (24. – 29. jún) / šapitó Medická záhrada / 20.00

Letná čitáreň v Medickej záhrade

Už dnes začína obľúbená letná čitáreň Staromestskej knižnice v Medckej záhrade, ktorá už tradične trvá od júna do konca augusta. Otvorená bude denne od 10.00 do 18.00. Na dnešnom slávnostnom otvorení vystúpi detský spevácky súbor Slavejče.

Pondelok – piatok / od 10:00 / Medická záhrada

Korunovačné slávnosti

Korunovačné slávnosti patria medzi najväčšie kultúrne podujatia na Slovensku a zážitkovým spôsobom priblížia korunováciu Márie Terézie, ktorá bola korunovaná práve 25. júna 1741. V tomto roku to tak bude 275. výročie jej korunovácie.

Viac TU

Piatok – Nedeľa / Hlavné námestie / 19.00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM