Krimi

Počas hudobného festivalu mali policajti plné ruky práce. Zadržali niekoľko osôb

Na hudobnom podujatí na Zlatých pieskoch sa zúčastnili aj mladiství. U maloletých chlapcov bola vykonaná dychová skúška s pozitívnym výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Počas hudobného festivalu mali policajti plné ruky práce. Zadržali niekoľko osôb
Zdroj: TASR

Útok na verejného činiteľa, podozrenie z drogovej činnosti aj mladiství pod vplyvom alkoholu zamestnali policajtov počas hudobného festivalu na Zlatých pieskoch. Ten sa uskutočnil uplynulý víkend. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková s tým, že tohtoročný festival bol najpokojnejším za celú jeho sedemročnú históriu.

Útok na policajta

Policajti v sobotu (29. 6.) popoludní zadržali motocyklistu, ktorý na križovatke Zlaté piesky – cesta na Senec prešiel na červený signál svetelnej signalizácie a následne pokračoval v jazde v protismere. Motocyklista na výzvu na vypnutie motora nereagoval a pokračoval až k pláži, kde zosadol z motorky a dal sa na útek do lesa.

Po zadržaní motocyklistu policajti zistili, že ide o 37-ročného Tomáša z Bratislavy. Ten mal súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlo do roku 2021. Bratislavčan bol obvinený zo zločinu útoku na verejného činiteľa a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Drogy a alkohol

„Policajti počas kontrol v areáli Zlatých pieskov obmedzili dve osoby za podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Čech a Bratislavčan vydali policajtom podozrivý materiál, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie,“ povedala Mihalíková.

Na hudobnom podujatí na Zlatých pieskoch sa zúčastnili aj mladiství. Ako o tom informuje polícia, počas kontroly bola u štyroch maloletých chlapcov vykonaná dychová skúška a zistená prítomnosť alkoholu v dychu. Predvedení boli na policajné oddelenie.

„Zároveň boli informovaní ich zákonní zástupcovia a oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny na prijatie vlastných opatrení,“ uviedla Mihalíková.

Počas kontrol policajti zadržali aj dva vodičské preukazy za nezaplatenie pokuty na mieste a zaistili jeden motocykel za podozrenie z pozmeňovania VIN čísla.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM