Krimi

Pár chcel na Kuchajde okradnúť ženu. Vďaka spolupráci ľudí skončili dlhoprstí v putách

Dlhoprstí si v areáli kúpaliska Kuchajda vyhliadli ženu na lehátku, ktorá mala vedľa seba položenú kabelku. A začal sa boj o jej obsah.

Ilustračný obrázok k článku Pár chcel na Kuchajde okradnúť ženu. Vďaka spolupráci ľudí skončili dlhoprstí v putách
7
Galéria
Zdroj: TASR

Stále chodí po svete dosť všímavých ľudí, ktorí neodvracajú hlavy a keď môžu, pomôžu. Presvedčila sa o tom aj žena, ktorá sa počas relaxu na Kuchajde stala obeťou dlhoprstých. Našťastie, okoloidúci sa len tak neprizerali, ale konali.

Dvojici krádež nevyšla

Zlodeji si v areáli kúpaliska Kuchajda vyhliadli ženu na lehátku, ktorá mala vedľa seba položenú kabelku. Tú sa jej spoločne pokúsili vytrhnúť z rúk. Kabelka sa počas naťahovania roztrhla a vypadla z nej peňaženka. Žena následne začala kričať o pomoc. Na jej volanie pribehli ďalší návštevníci kúpaliska, aby zabránili odcudzeniu peňaženky a zároveň zadržali jedného zo zlodejov na mieste až do príchodu privolanej hliadky. Zlodejka sa okamžite dala na útek.

„Muža podozrivého zo spáchania tohto skutku bezprostredne po jeho spáchaní priamo na mieste zadržali občania, až do príchodu hliadky polície. Žena, ktorá bola taktiež podozrivá zo spáchania uvedeného skutku sa dala na útek. Na základe vykonanej operatívno-pátracej činnosti sa policajtom odboru kriminálnej polície OR PZ v Bratislave III podarilo aj túto ženu v krátkom čase obmedziť na osobnej slobode a eskortovať na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov,“ Bratislava24.sk informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Po vykonaní potrebných úkonov boli obvinení umiestnení v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených.

„Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 50-ročnému Jánovi G. z okresu Malacky a 22-ročnej Terézii R. z Bratislavy,“ dodala Slamková. V prípade preukázania viny hrozí dvojici trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM