Správy

Počas horúcich dní osviežia ľudí nové rozprašovače vody

V uliciach hlavného mesta osviežia ľudí počas horúcich dní nové rozprašovače vody od Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Počas horúcich dní osviežia ľudí nové rozprašovače vody
Zdroj: BVS

Jeden z rozprašovačov funguje už pár dní v skúšobnej prevádzke na Hviezdoslavovom námestí. Včera nainštalovali ďalší na Hlavnom námestí. Po skúšobnej prevádzke je plánované rozšírenie systému vodnej hmly do ďalších frekventovaných lokalít hlavného mesta.

„Obľúbené cisterny s pitnou vodou a verejné pitné fontánky doplnia nové rozprašovače vody, ktoré osviežia obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. Projekt je jednou z verejnopros­pešných aktivít Bratislavskej vodárenskej spoločnosti v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy,“ uviedol generálny riaditeľ BVS Zsolt Lukáč.

Pribudne ďalších deväť rozprašovačov

„Pri inštalácii týchto zariadení musíme prihliadať na to, že vodné osviežovače potrebujú pripojenie na elektrinu a samozrejme na vodu, preto vyberáme najmä také lokality, na ktorých sú aj klasické fontány," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Primátor zároveň dodal, že mesto by chcelo postupne nainštalovať deväť takýchto zariadení.

Novinka bude v prevádzke počas letných mesiacov od 10. do 20. hodiny. Zariadenia bude spravovať mestská príspevková organizácia Generálny investor Bratislavy.

Čítajte aj: OBRAZOM: Bratislavčania dostali nové pitné fontánky

Nové rozprašovače vody v centre mesta
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM