Nina Táborská Rôzne

Počas čakania na autobus Dúbravčania spoznávajú miestne symboly a oživené tradície

Streetartoví umelci v spolupráci s Dúbravkou obnovili štyri zastávky MHD v tejto mestskej časti. Inšpirovali sa pritom typickými znakmi Dúbravky, ako je napríklad Horánska studňa či jej slávna čerešňová minulosť. Informovala o tom Lucia Marcinatová z kancelárie starostu Dúbravky.

Ilustračný obrázok k článku Počas čakania na autobus Dúbravčania spoznávajú miestne symboly a oživené tradície
Zdroj: Dnes24.sk

Nielen vyčistiť, ale aj vytvoriť niečo trvalejšie. Taký bol cieľ obnovy zastávok v bratislavskej Dúbravke. Staré typy prístreškov na autobusových zastávkach MHD zmenili dobrovoľníci. Počas čakania na autobus tak ľudia spoznávajú miestne symboly a oživené tradície.

Spreje a farby financoval dopravný podnik, hodiny čistenia a maľovania nestáli Dúbravku nič, išlo o dobrovoľnícku aktivitu. "Zastávky sme oškrabávali, čistili a pripravovali na maľovanie dobrovoľne vo voľnom čase,“ hovorí Tomáš Husár, miestny poslanec a jeden z iniciátorov akcie. Dodáva, že očistiť jednu zastávku skupine dobrovoľníkov trvalo tri či štyri hodiny, náklady na farby odhadol na 200 eur.

„Teším sa nielen zastávkam, ale aj tomu, že takto dostali priestor dúbravskí mladí umelci. So sprejmi vytvorili niečo pekné a legálne, obyvateľom sa to páči,“ hodnotí starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Dúbravské zastávky nemajú len spríjemňovať čakanie na MHD, ale v duchu pravidla sprejerov – prevenciou grafitov sú grafity, aj chrániť zastávky pred ďalším počmáraním a ničením.

Prečítajte si tiež: Príjemnejšie čakanie na váš spoj? Dopravný podnik postupne obnovuje niekoľko zastávok

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM