Maros Palesch Iné športy

Po vodnom pekle svietilo skútristom slnko

BRATISLAVA - TRENČÍN. 01.06.2011. Organizátori víkendových trenčianskych pretekov MMSR SCOOTER 2011 prešli počas piatkových a sobotných príprav doslova "vodným peklom".

Neustávajúci hustý dážď, blýskajúca sa obloha, hektolitre vody spravili z parkoviska v obchodnej trenčianskej mestskej časti Juh súvislú vodnú plochu. Trávnatá časť, kde bol plánovaný paddock, sa zmenila na súvislú bahnovú pláň. Boli nutné upravy celého areálu, no členovia SCOOTERTEAMU z Trenčína to do nedele rána zvládli na jednotku. Úsmev im vyčarilo na unavených tvárach nedeľné ranné slniečko, ktoré vydržalo svietiť počas celých pretekov, bez jedného mráčika.

Na štartovací rošt sa v kubatúrach KEEWAY CUP, 50 STREET, 50 SPORT, 70 RACING A OPEN postavilo dovedna 36 jazdcov, licencovaných Slovenskou Asociáciou Skútrov, ktorá organizuje preteky cestných skútrov už siedmu sezónu. V Trenčíne sa jazdili druhé preteky prvého ročníka Medzinárodných majstrovstiev SR SCOOTER 2011 pod záštitou Slovenskej Motocyklovej Federácie (SMF). Zastúpené boli Slovensko, Česká republika a Maďarsko.

Najmladším jazdcom skútrového kolotoča je len 12-ročný Lukáš Hypský z Tekovských Lužian a najstarším 62 ročný Janos Lovas z Maďarska. Trať bola náročná, technická, plná zákrut, no bojovalo sa do poslednej sekundy a posledného metra na dráhe.

V Keeway cupe zahviezdil Maťo Janega, ktorý na rovinkách krásne unikal Tomášovi Nemčovičovi. Príjemným prekvapením bol návrat bratislavčana Lukáša Há, ktorý v streetoch vyhral obe rozjazdy. V sportoch prekvapil comebackom aj šenkvičan Matej Dugovič, ktorý to natrel aj takým esám, akými sú Mário Majerov a Tomáš Nižňan, ostrieľaní lišiaci v kubatúre 50 sport. V racingoch to naplno rozbalil trenčan Lukáš Sulo, ktorý aj po tréningovom páde bojoval o každý meter s Martinom Krupom a oplatilo sa, stupeň číslo jeden bol jeho. V openoch kraľoval ďalší šenkvičan, Martin Nemčovič, ktorý je stálicou v tejto kubatúre. Jazdu mu však korenil Martin Gudába, ktorý mu nedaroval žiadnu chybu. Po škaredom páde v cieľovej rovinke však na skúter naskočil Maťo Nemčovič, Gudábovi ušiel a prvenstvo bolo doma.

Vrcholom pretekárskeho dňa bolo KEEWAY CUP Superfinále, kde si na sériové skútre triedy KEEWAY posadali dva najlepší z každej kubatúry, na štartovom rošte od najpomalšieho po najrýchlejšieho. Tí štartovali z posledných miest. Diváci mali o zábavu postarané, adrenalínu a smiechu bolo viac než dosť. Po ročnej, krízou vynútenej pauze, si mesto pod hradom Matúša Čáka do histórie pripísalo opäť jedny kvalitné preteky cestných skútrov s hojnou diváckou kulisou.

Maroš Palesch, hovorca SAS

**Výsledky MMSR SCOOTER 2011 Trenčín:

  • KEEWAY CUP:

1.miesto – Martin Janega, 2.miesto – Tomáš Nemčovič, 3.miesto – Michal Nemčovič

  • STREET:

1. miesto Lukáš Há, 2. miesto Lukáš Hybský, 3 .miesto Róbert Tonka

  • SPORT:

1.miesto – Matej Dugovč, 2.miesto – Tomáš Nižňan, 3.miesto – Miriam Pipašová

  • RACING:

1. miesto – Lukáš Sulo, 2.miesto – Martin Krupa, 3.miesto – Atilla Gáspar

  • OPEN:

1.miesto – Martin Nemčovič, 2.miesto – Martin Gudába, 3.miesto – Dalibor Morvai

KEEWAY CUP SUPERFINÁLE:

1. miesto – Tomáš Nemčovič, 2. miesto – Lukáš Hybský, 3.miesto – Martin Nemčovič**

Zdroj: Slovenská Asociácia Skútrov, Maroš Palesch a Lenka Meravá Foto: Roman Pagáč

SCOOTER_TN
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM