Tlačové správy

„Po stopách Dušana Jurkoviča“ z Kúpeľov Luhačovice je Hitom sezóny 2015

Kúpeľný pobyt „Po stopách Dušana Jurkoviča“ bol ocenený Centrálou cestovného ruchu Východnej Moravy ako HIT sezóny pre rok 2015. Súťaž bola vyhlásená už po šiesty ráz.

Ilustračný obrázok k článku „Po stopách Dušana Jurkoviča“ z Kúpeľov Luhačovice je Hitom sezóny 2015
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenie prevzal zástupca akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice Ing. Dalibor Chrastina, zástupca vedúceho oddelenia marketingu a predaja, na slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže o najlepší produkt turistickej oblasti Východná Morava. Vyhlásenie sa konalo na záver Výročnej konferencie cestovného ruchu turistického regiónu Východná Morava, v utorok 10. februára 2015, v Starom Meste.

D. Chrastina k získaniu ocenenia povedal: ,,Produkt Po stopách Dušana Jurkoviča je kombináciou relaxačného pobytu s poznávaním najvýznamnejších stavieb tohto slovenského architekta nielen na Morave, ale aj na Slovensku. Súčasťou pobytu je aj relaxačný program s garanciou využitia prírodného zdroja. Cieľom je osloviť nových klientov, ktorí sú aktívni a zároveň sa zaujímajú o kultúru, históriu a architektúru. Hlavnými dôvodmi, ktoré rozhodli o zostavení tohto pobytu, sú rastúce počty slovenských klientov, ktorí majú záujem o odkaz ich najznámejšieho architekta, zvyšujúci sa záujem médií o túto oblasť, ale aj množiace sa žiadosti zahraničných odborníkov z oblasti architektúry a histórie o prehliadku kúpeľov a to zo Slovenska, Austrálie, Kazachstanu, Švajčiarska a ďalších krajín a v neposlednom rade tiež počty klientov, ktorí absolvujú našou spoločnosťou organizované prehliadky s výkladom o stavbách Dušana Jurkoviča.“

Dodal, že Jurkovičov odkaz v Luhačoviciach bol tiež jedným z dôvodov, prečo Česká republika podala návrh na zaradenie Luhačovíc na zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. S tým zatiaľ neuspela, ale v ponuke je ďalšia možnosť a to v spoločnom projekte popredných európskych kúpeľov, ktorý by mal byť pripravený v priebehu dvoch rokov.

,,Pobyt samotný plní tiež funkciu propagačnú, pretože myšlienka stretávania Slovanov v Luhačoviciach je veľmi dobrou komunikačnou témou ako pre český trh, tak aj pre Slovensko. Pre odborné skupiny, ktoré preferujú predovšetkým poznávaciu časť, možno dĺžku pobytu podľa požiadaviek skrátiť na 4 – 5 dní. Rodiny s deťmi môžu k ubytovaniu využiť aj depandance Jurkovičovho domu – vilu Alpská ruža, ktorá je pre rodinnú dovolenku z hľadiska ubytovania najvhodnejšia. Účastníci sa počas pobytu zoznámia s hlavnými Jurkovičovými realizáciami v Luhačoviciach (Jurkovičov dom, Jestřabí, Riečne a slnečné kúpele, atď.), Na Sv. Hostýne (Krížová cesta), v Rožnove pod Radhoštěm (rozhľadňa), na Pustevnách (Libušín, Maměnka), v Brne (Jurkovičova vila), na Bradle (mohyla M. R. Štefánika) a tiež v Skalici (Slovenský dom).

Relaxačný program obsahuje okrem iného aj prírodný uhličitý kúpeľ v historickej tzv. Zlatej vani zo začiatku 20. storočia, ktorých bolo v pôvodnom Jurkovičovom dome 82. Je to jediná pôvodná vaňa v Luhačoviciach, ktorá je aj v dnešnej dobe aktívne využívaná našimi hosťami. V balneočasti sú zachované aj ďalšie pôvodné prvky navrhnuté priamo Dušanom Jurkovičom – originálne lehátka, sedačky, stoličky, vešiaky, toalety so zrkadlom, alebo stolíky s keramickou doskou,“ konštatoval D. Chrastina.

Ďalej poukázal na to, že akciová spoločnosť Kúpele Luhačovice má nezanedbateľnú výhodu v tom, že Jurkovičovo dielo tu návštevníci môžu nielen obdivovať, ale v jeho budovách môžu aj po viac ako sto rokoch stráviť nezabudnuteľný kúpeľný pobyt. Jurkovičov dom **** ponúka luxusné ubytovanie v izbách s dobovým nábytkom v samom srdci kúpeľov. Všetky služby sú pod jednou strechou a hostia majú voľný vstup do bazéna a whirlpoolu. Ocenený produkt je ponúkaný celoročne od 1. 3. 2015 do 30. 11. 2015. Minimálny počet účastníkov je 6 osôb.

Kúpele Luhačovice, a. s., sú pravidelne oceňované za svoje produkty a služby. Tento rok už tretíkrát za sebou uspeli v súťaži Veľká cena cestovného ruchu 2014/2015, keď získali prvé dve miesta v kategórii najlepší kúpeľný a wellness balíček. Vlani tiež získali Cenu poroty v súťaži Hit sezóny 2014 za pobyt Regenerácia chrbta a kĺbov v kúpeľnom hoteli Palace **** v Luhačoviciach.

Luhačovice sú štvrté najväčšie a jedny z najkrajších kúpeľov v Českej republike. Nájdete ich v malebnom údolí nedotknutej prírody chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Jedinečné pramene radia Luhačovice medzi jedny z najlepších liečebných kúpeľov v Európe v liečbe dýchacích ciest, pohybového aparátu a ďalších ochorení. Systematické využívanie minerálnych prameňov na liečebné účely má viac ako 300 ročnú tradíciu. Architektúra Luhačovíc má nenapodobiteľný a neopakovateľný ráz, ktorý jej vtlačil slovenský architekt Dušan Jurkovič.

Kúpele Luhačovice, a. s., sú najväčšou kúpeľnou spoločnosťou v Luhačoviciach. Ponúkajú 1300 lôžok v 6 hoteloch, 8 penziónoch a dvoch detských liečebniach. Spoločnosť sa stará o 11 minerálnych prameňov vrátane Vincentky a garantuje ich využitie na kúpeľné liečebné procedúry. Kúpele Luhačovice, a. s., a Liečebné kúpele Jáchymov, a.s. spoločne tvoria najväčšiu kúpeľnú skupinu v Českej republike Spa & Wellness Nature Resorts.

Viac informácií: www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz.

„Po stopách Dušana Jurkoviča“ z Kúpeľov Luhačovice je Hitom sezóny 2015
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM