Aktualizované Rôzne Správy

VIDEO: Po Špitálskej ulici nebudú jazdiť električky. Dôvodom je výstavba zastávky Mariánska

Presmerovanie sa týka električiek číslo 3, 4, 7 a 9. Predpokladaný termín ukončenia prác a obnovenia električkovej dopravy je v druhej polovici augusta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Po Špitálskej ulici nebudú jazdiť električky. Dôvodom je výstavba zastávky Mariánska
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ak zvyknete cestovať električkou, pripravte sa na dočasnú zmenu v trasách liniek, ktoré jazdia cez Špitálsku ulicu. Presmerovanie sa od soboty 4. augusta dotkne električiek číslo 3, 4, 7 a 9. Práce by mali byť ukončené v druhej polovici augusta.

Postavia zastávku

Už v sobotu 4. augusta by mali električky zmeniť svoje zabehané trasy za obchádzkové. Dôvodom je obnova zastávky Mariánska na Špitálskej ulici pred budovou Policajného riaditeľstva, známa ako „U dvoch levov“. Zastávku zrušili v lete minulého roka počas rekonštrukcie električkovej trate. Zastávku plánovali preložiť bližšie smerom k centru mesta. No obyvatelia Špitálskej s tým nesúhlasili.

Obchádzkové trasy

Linka č. 3 bude jazdiť obojsmerne po trase Námestie SNP, Obchodná, Radlinského. Neobslúži zastávky Kamenné námestie, Mariánska a Americké námestie. Obslúži zastávky Námestie SNP, Poštová, Martinus, Vysoká a STU.

Linka č. 4 bude premávať obojsmerne po trase Námestie SNP, Obchodná, Radlinského a Vazovova. Neobslúži zastávky Kamenné námestie, Mariánska a Americké námestie. Obslúži zastávky Námestie SNP, Poštová, Martinus, Vysoká, STU a Blumentál.

Linka č. 7 pôjde zo smeru ŽST Vinohrady na zastávku Blumentál, pokračovať bude po trase Radlinského, Obchodná, Námestie SNP, Jesenského, nábrežie, tunel, Kapucínska a Obchodná. Tam sa od zastávky Poštová, Martinus napojí na svoju trasu smerom späť. Neobslúži zastávku Americké námestie a Námestie SNP. Na obchádzkovej trase obslúži zastávky STU, Vysoká, Poštová-Martinus, Námestie SNP, Jesenského, Nám. Ľ. Štúra, Most SNP, Chatam Sófer a Kapucínska.

Linka č. 9 bude jazdiť obojsmerne po trase Obchodná, Radlinského a Vazovova. Nezastaví na zastávkach Kamenné námestie, Mariánska a Americké námestie. Obslúži zastávky Poštová, Martinus, Vysoká, STU a Blumentál.

Zdroj: Dnes24.sk
Obnovená premávka električiek na Špitálskej
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM