Rôzne

Katastrofálna situácia na cestách dostala Bratislavu na prvú priečku rebríčka miest s najhoršou dopravou

Zápchy a kolóny. To je smutná každodenná realita bratislavských komunikácií. Riešenia sa tak skoro nedočkáme. Otrasná situácia na cestách sa v septembri ešte zhorší.

Ilustračný obrázok k článku Katastrofálna situácia na cestách dostala Bratislavu na prvú priečku rebríčka miest s najhoršou dopravou
5
Galéria
Zdroj: Waze

Waze – najväčšia komunitne založená dopravná a navigačná aplikácia na svete, zverejnila rebríček miest s najhoršou dopravou v rámci postsocialistických krajín Európy.

Slimačím tempom

Podľa spracovanných údajov od vodičov, ktorí zdieľajú v reálnom čase dopravné a cestné informácie, vyplynulo, že Bratislavčania sa posúvajú v kolónach a čakajú v zápchach oveľa dlhšie ako ich „kolegovia“ v okolitých krajinách.

Ako píše Waze Slovensko na sociálnej sieti, Bratislava s náskokom porazila všetky ostatné mestá. „Pri dochádzaní strávia vodiči v Bratislave v priemere vyše 2 a pol minúty na 1 kilometer jazdy,“ uvádza Waze.

Pripravte sa na najhoršie

Ako vyplýva zo spomínaného rebríčka, Bratislavčania stoja či posúvajú sa v kolónach nekonečne dlho. A situácia na cestách sa už o pár týždňov ešte zhorší. Bratislave dokonca hrozí na jeseň dopravný kolaps. „Konzorcium súkromných firiem ohlásilo na september 2018 výstavbu obchvatu D4/R7, čo je najväčší stavebný a investičný projekt v Bratislave za posledné desaťročia. Táto stavba výrazne zasiahne do dopravnej situácie v Bratislave a ovplyvní život v meste,“ informoval Bratislava24.sk pred časom magistrát.

„Hrozí napríklad, že v septembri absolútne skolabuje doprava v Bratislave. Zhotoviteľ obchvatu sa totiž chystá zavrieť dva kľúčové nájazdy na Prístavný most – zjazd smerom z Petržalky na Bajkalskú a zjazd na Prístavnú ulicu,“ varuje magistrát.

Primátor Braislavy Ivo Nesrovnal chce vytvoriť úrad splnomocnenca, ktorý bude projekt obchvatu hlavného mesta koordinovať, vysvetľovať a bude k dispozícii na zodpovedanie všetkých otázok občanov, zástupcov samospráv, inštitúcií a ďalších subjektov.

„Veľmi potrebné je aj zverejnenie harmonogramu prác, zvolenie reálnych obchádzkových trás, posilnenie prímestskej, vlakovej a mestskej dopravy, ako aj vybudovanie dočasných záchytných parkovísk, prípadne ďalších opatrení,“ informuje magistrát.

Opravy ciest v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM