Tomáš Stupavský Rôzne

Po obojsmernej električke bude v Bratislave oddnes jazdiť aj jednosmerná

Po tom, čo ulicami Bratislavy začala cez víkend jazdiť prvá nová obojsmerná električka, posiela Dopravný podnik Bratislava (DPB) na koľajnice aj prvú novú jednosmernú. Hlavným mestom začne premávať od utorka 28. apríla. Dopravca ju nasadí na linku, ktorá spája Zlaté piesky s Dúbravkou.

Ilustračný obrázok k článku Po obojsmernej električke bude v Bratislave oddnes jazdiť aj jednosmerná
Zdroj: Dnes24.sk

„Jednosmerná električka Škoda 29T bude nasadená na skúšobnú jazdu s cestujúcimi na linku číslo 4 od 4.41 h,“ uviedol šéf DPB Ľubomír Belfi. Na tejto trase už od sobotňajšieho (25.4.) rána jazdí aj prvá obojsmerná električka Škoda 30T. „Počas víkendu odviezla minimálne 15-tisíc ľudí,“ vyčíslil Belfi.

Na jazdu novými vozidlami museli vodičov zaškoliť a počas prvých jázd kontrolovali správanie sa vozidla aj zástupcovia dodávateľa. Podľa DPB však cez víkend žiadne problémy na novej električke nezaznamenali. Mnohí cestujúci, ktorí cez víkend vyšli do ulíc, podľa DPB uprednostnili čakanie na zastávke, aby sa mohli odviezť novou obojsmernou električkou.

Jednosmerné električky typu 29T majú kapacitu 241 cestujúcich, z toho je 69 miest na sedenie. Sú vybavené klimatizáciou a kamerovým systémom s vnútornými a vonkajšími kamerami.

Do konca roka má pribudnúť do vozidlového parku DPB 45 nových električiek a v budúcom roku by ich malo byť spolu 60.

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre cestujúcich: Už od zajtra sa budete môcť odviesť prvou obojsmernou električkou

Zdroj foto: DPB, a.s.

Nová jednosmerná električka
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM