Maros Palesch Krimi

Po lúpeži s ťažkou újmou na zdraví

BRATISLAVA - BERNOLÁKOVO, 14.07.2011. Dňa 12.07.2011 v čase približne o 22.30 h došlo na Dukelskej ulici v Bernolákove k vyčíňaniu troch mužov a jedného mladistvého. Tí, po predchádzajúcej slovnej hádke a pod vplyvom alkoholu, napadli poškodeného 35

K fyzickému napadnutiu poškodeného došlo tak, že jeden z útočníkov ho zrazil päsťou na zem, kde ho kopal do oblasti celého tela. Neskôr sa pridali k útoku na poškodeného aj ďalší traja útočníci. Celý incident vyvrcholil tým, že jeden z útočníkov strhol poškodenému ruksak, ktorý si ponechal.

Poškodený muž mal v ruksaku osobné veci, pričom jeho násilným odobratím mu vznikla škoda na majetku vo výške približne 100,–€. Okrem škody na majetku mu vznikla, následkom bitky, aj ťažká ujma na zdraví.

V tejto súvislosti policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Senci, na základe operatívno-pátracej činnosti a výsluchov svedkov daného incidentu, objasnili tento skutok za necelé dva dni. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z predmetného okresu už obvinil zo zločinu lúpeže: 23 ročného Romana z obce Bernolákovo, 16 ročného Erika taktiež z obce Bernolákovo, 18 ročného Patrika zo Senca a 18 ročného Erika z okresu Trnava. Obvinení muži sú stíhaní na slobode, pričom po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. V prípade obvineného mladistvého Erika sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM