Tomáš Stupavský Rôzne

Po Jesenského ulici začnú začiatkom októbra opäť jazdiť električky

Na včerajšom kontrolnom dni zhotoviteľ stavebných prác na Starom moste a celom projekte nosného systému mestskej hromadnej dopravy ubezpečil vedenie mesta, že sa celé dielo stihne dokončiť do zazmluvneného termínu 15. decembra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Po Jesenského ulici začnú začiatkom októbra opäť jazdiť električky
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Kontrolný deň odhalil veľký posun v prácach na staromestskej strane, kde sa dokončuje električkový zvršok v úseku električkového triangla Štúrová-Jesenského. Ak pôjde všetko podľa plánu začiatkom októbra bude v tomto úseku obnovená električková doprava.

Zároveň práce napredujú aj na betonáži podkladnej dosky železničného zvršku na Štúrovej ulici, kde by sa v priebehu októbra mali začať klásť električkové koľaje.

Prečítajte si tiež: Štúrovu ulicu čakajú veľké zmeny! Budú na nej jazdiť električky v oboch smeroch

„Začínajú sa realizovať aj práce na zastávke na Štúrovej pri Šafárikovom námestí. Čas sa kráti a práce postupne postupujú v tomto smere do finále,“ povedala hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová. „Časť Múzejnej ulice bude uzatvorená pre parkovanie aj naďalej až do konca novembra, preto prosím obyvateľov v tejto časti o trpezlivosť,“ doplnila Kratochvílová.

Starý most sa bude opäť vysúvať

„Na celom projekte sa postupne navyšuje počet pracovníkov, len v najbližších dňoch by ich malo pribudnúť 18. Najbližší výsuv bude začiatkom októbra, potom nás čaká už len jeden posledný výsuv zasa koncom októbra, ktorý bude opäť realizovaný z podpornej lode a bude zastavená lodná doprava,“ popísal plánované práce na Starom moste primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Starý most bude postupne osvetľovaný, začne sa naň montovať iluminácia.

Na Petržalskej strane sa dokončuje zastávka na Bosákovej ulici, namontované sú už aj prvé prístrešky na zastávkach. Meniareň je po stavebnej stránke hotová. „Viacero ľudí sa nás pýtalo, čo za „domček“ to v Petržalke rasie. Je to meniareň – technické zariadenie pre trakčné vozidlá, ktoré bude slúžiť technickej obslužnosti električkovej radiály,“ vysvetlila bratislavská hlavná dopravná inžinierka. Práce pokračujú aj na cyklochodníku od Bosákovej ulice k estakáde na Einsteinovej.

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy Nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Dostavba Starého mosta a úprava Štúrovej ulice a okolia je prioritou roku 2015. Termín ukončenia stavebných prác je 15. decembra 2015.

Prečítajte si tiež: Starý most sa o chvíľu napojí na pilier č. 34. Mesto si je isté, že konštrukcia bude hotová 15. decembra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM