Alexandra Húsková Rôzne

Po Bratislave jazdí už 120 nových trolejbusov

Masívna modernizácia vozidlového parku s podporou eurofondov pokračuje. Výrobca nových trolejbusov ŠKODA ELECTRIC odovzdal Dopravnému podniku Bratislava posledné nové sólo vozidlá, čím sa kompletne obnovil celý vozidlový park trolejbusov.

Ilustračný obrázok k článku Po Bratislave jazdí už 120 nových trolejbusov
Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcovia Dopravného podniku Bratislava dnes prevzali sedem trolejbusov ŠKODA 30 Tr, informovala Adriana Volfová, hovorkyňa DPB. Vozidlový park trolejbusov je tak kompletne vynovený v počte 120 kusov.

„DPB má v súčasnosti už 120 trolejbusov, takže cestujúci určite pociťujú komfortnejšiu, bezpečnejšiu a kvalitnejšiu verejnú dopravu. Samozrejme, každým týždňom pribúdajú aj nové električky, čím je pre cestujúcu verejnosť MHD nepochybne atraktívnejšia,“ vyjadril sa Ľubomír Belfi, generálny riaditeľ DPB.

Nové trolejbusy majú kamerový systém, klimatizáciu a kúrenie, vzduchové pruženie a zmestí sa tam 94 ľudí, z toho 34 miest je na sedenie. Maximálna rýchlosť trolejbusov je 65 km/hod.

Posledných sedem nových trolejbusov ŠKODA 30 Tr bude zaradených do premávky ihneď po vybavení potrebnej dokumentácie, teda na budúci týždeň alebo najneskôr v polovici októbra tohto roka.

DPB prevzatím všetkých 120 kusov nových trolejbusov naplnil kontrakt so spoločnosťou ŠKODA ELECTRIC na dodávku 15 kusov sólo trolejbusov, 15 kusov trolejbusov s APU agregátom a 50 kusov kĺbových trolejbusov s možnosťou opcie na dodávku ďalších 40 kusov trolejbusov.

Nové trolejbusy v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM