Rôzne Správy

Po Bratislave budú jazdiť nové minibusy. Kam vás odvezú?

Každé vozidlo je vybavené klimatizáciou, kamerovým systémom, LED svietidlami, wifi pripojením a USB nabíjačkami.

Ilustračný obrázok k článku Po Bratislave budú jazdiť nové minibusy. Kam vás odvezú?
Zdroj: Facebook.com/Dopravný podnik Bratislava

Nové moderné minibusy začnú jazdiť po Bratislave už v najbližších dňoch. Na trasách do kopcovitých častí hlavného mesta nahradia 12-ročné vozidlá. Minibusy sa postupne zaradia na linky s nižším dopytom cestujúcich, napríklad na linku 147, a po úprave prejazdnosti komunikácie či trasy aj na linku 44.

Vyššia kapacita

Minibusy sú dlhé takmer osem metrov a oproti starším vozidlám majú vyššiu kapacitu. „Prepravia naraz 32 cestujúcich, z toho 14 na nových, pohodlných, koženkových, čalúnených sedadlách v červenom a modrom prevedení. Modré sú určené prioritne pre cestujúcich so zníženou pohyblivosťou,“ priblížila dopravcu Ľubica Melcerová. Nástup a výstup cestujúcich do vozidiel bude cez predné dvere. Ich priestor je nízkopodlažný a hneď oproti nim sa nachádza priestor určený pre cestujúcich s detským kočíkom alebo cestujúcich s obmedzenou možnosťou pohybu.

Klimatizácia a wifi

Každé vozidlo je vybavené klimatizáciou, kamerovým systémom, LED svietidlami, wifi pripojením a USB nabíjačkami. Autobusy ponúknu cestujúcim prehľadné zobrazovanie informácií prostredníctvom vonkajších informačných tabúľ, vnútorného LCD displeja umiestneného v prednej časti vozidla a informácií o MHD umiestnených v interiéri vozidiel. Vybavené sú označovačom cestovných lístkov s prípravou na platbu bankomatovou kartou. Je tu aj funkcia hlásenia linky a smeru pre nevidiacich cestujúcich.

NOVÉ MINIBUSY PRE BRATISLAVU ➡️ Zoznámte sa! Zakúpili sme štyri nové minibusy First od slovenského výrobcu Rošero. V...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Wednesday, December 9, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM