Kultúra

Plánovaný Koncert pre hrad bude bohatý. Ponúkne operu, jazz aj rap

Občianska iniciatíva SOS Bratislavský hrad organizuje v stredu 22. apríla na Hlavnom námestí v Bratislave Koncert pre hrad, ktorým pokračuje vo verejných aktivitách zameraných na poukázanie stavu v súvislosti s výstavbou podzemných garáží v areáli Bratislavského hradu.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaný Koncert pre hrad bude bohatý. Ponúkne operu, jazz aj rap
Zdroj: Dnes24.sk

Účasť na koncerte potvrdili speváci Marián Greksa, Lazaro, Otto Kollman, Hanka Gregušová, operná speváčka Linda Ballová, violončelista Jozef Lupták, skupiny Longital, Nikolaj Nikitin Trio, Funny Fellows, raperi Presento, Vec, Zverina a ďalší interpreti.

Iniciatíve SOS Bratislavský hrad sa podarilo v uplynulých mesiacoch vzbudiť záujem predstaviteľov NR SR o ich aktivity zamerané na ochranu pamiatok a zmenu účelu stavby. Na podnet občianskej iniciatívy zasadlo odborné grémium zložené zo zástupcov archeológov, architektov a reštaurátorov. Grémium prijalo opatrenia na ochranu pamiatok. Mediálne boli viackrát prezentované odborné argumenty týkajúce sa významu keltsko-rímskych nálezov.

Aj preto SOS BH neustáva a verí, že koncertom, v rámci ktorého vystúpia mnohí známi slovenskí umelci, hudobníci a odborníci, ale aj aktivisti a študenti, sa záujem laickej a odbornej verejnosti podstatne zvýši. Iniciatívu prídu podporiť archeológ Ján Rajtár, geológ Ján Madargás, reštaurátor Juraj Puškár aj herci Danica Jurčová, Martin Huba, Zuzana Cigánová či režisér Juraj Johanides.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM