KAW Rôzne Správy

Kone sa po veľkom požiari vrátili do spustošeného areálu + FOTO

Hasenie požiaru trvalo viac ako 24 hodín. Z ohrozenia plameňov sa podarilo počas akcie požiarnikom dostať do bezpečia 32 koní. Dnes sú vo svojom pôvodnom areáli.

Ilustračný obrázok k článku Kone sa po veľkom požiari vrátili do spustošeného areálu + FOTO
14
Galéria
Zdroj: HaZZ

Rozsiahly sobotný požiar v areáli stajní vo Vrakuni, ktorý sa neskôr rozšíril aj na blízke autovrakovisko, sa hasičom po dlhých hodinách boja so živlom podarilo zlikvidovať. Na svoje pôvodné, hoci zničené, miesto sa vrátili aj kone.

Dlhý boj so živlom

Hasenie trvalo viac ako 24 hodín. Zo zasiahnutého územia sa podarilo počas akcie požiarnikov dostať do bezpečia 32 koní, požiar si, našťastie, nevyžiadal žiadne zranenia. Včera (26. apríla) to na tlačovom brífingu uviedol Marián Bugár, veliteľ Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy.

Požiarom bola zasiahnutá veľká kopa pneumatík, ktoré boli uložené na sebe. Tie museli hasiči s ťažkou technikou po tom, ako ich pokryli ťažkou penou, celé popremiestňovať a prevzdušniť, aby ich dokázali uhasiť.

Ako ďalej zdôraznil Bugár, včasným zásahom a spoluprácou so zamestnancami areálu sa podarilo uchrániť pred požiarom aj desiatky koní.

Je priam zázrak, že pri silnom vetre, ktorý počas zásahu fúkal, nedošlo k zranenia a ešte väčšiemu rozšíreniu ohňa.

Na mieste bol počas víkendu tiež zisťovateľ príčin požiaru, ktorý predbežne cudzie zavinenie vylúčil. Príčina požiaru je podľa Bugára ešte v štádiu vyšetrovania. Predbežná škoda bola vyčíslená na 10-tisíc eur, konečná škoda však môže byť omnoho vyššia.

Kone sú na svojom mieste

Starosta Vrakune Martin Kuruc počas požiaru informoval na sociálnej sieti o tom, že stajne v Lieskovci, v Moste pri Bratislave a Závodisko Bratislava ponúkli okamžite pomoc pri ustajnení koní. Tie sa však už v nedeľu po požiari vrátili na pôvodné miesto.

Vo výbehu sa o ne starajú chovatelia Patrícia Jurášková a Michal Chorváth. „Všetky veci, vrátane dokladov, im zhoreli v jednej z unimobuniek. Samozrejme Mestská časť Bratislava-Vrakuňa im bude nápomocná. Včera (26. apríla) sme riešili aj prísun vody pre kone za pomoci dobrovoľných hasičov,“ uviedla na sociálnej sieti vicestarostka Vrakune Zuzana Schwartzová.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM