Krimi

Plamene v dome seniorov v Bratislave, viacerí skončili v nemocnici: TOTO bola možná príčina požiaru

Požiar vypukol v jednej z izieb na prvom poschodí.

Ilustračný obrázok k článku Plamene v dome seniorov v Bratislave, viacerí skončili v nemocnici: TOTO bola možná príčina požiaru
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V Dome tretieho veku – zariadení pre seniorov v Petržalke v nedeľu (18. 12.) horelo. Požiar vypukol v jednej z izieb na prvom poschodí. Viacero osôb sa nadýchalo splodín a boli ošetrené záchranármi. Do nemocnice previezli tri osoby.

Horiaca sviečka

Situácia v zariadení pre seniorov na Polereckého ulici v Petržalke je momentálne stabilizovaná a všetci klienti aj zamestnanci sú v poriadku. Pre TASR to uviedli z hlavného mesta, ktoré je zriaďovateľom zariadenia. Magistrát sa poďakoval za rýchly zásah záchranných zložiek.

Požiar mohol byť, podľa našich informácií, v jednej z miestností spôsobený horiacou sviečkou. Presnú príčinu však určia odborníci. Škody sa týkajú miestnosti, v ktorej požiar vznikol, daná bytová jednotka sa bude v nasledujúcich týždňoch rekonštruovať,“ spresnila pre TASR hovorkyňa bratislavskej samosprávy Dagmar Schmucková.

Mesto Bratislava je zriaďovateľom siedmich zariadení sociálnych služieb pre seniorov. Deklaruje, že všetky zariadenia prešli v tomto roku auditom protipožiarnych opatrení.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM