Správy

Písomné maturity absolvuje tento týždeň takmer 3 000 žiakov

Žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja čaká tento týždeň maturitná skúška.

Ilustračný obrázok k článku Písomné maturity absolvuje tento týždeň takmer 3 000 žiakov
Zdroj: TASR

Takmer tritisíc žiakov stredných škôl v Bratislavskom kraji si tento týždeň preveria svoje vedomosti. Čaká ich písomná časť maturitnej skúšky.

„Maturitná skúška preverí každého jedného žiaka, jeho vedomosti, ale aj psychiku. Ja sám som si pred pár rokmi zopakoval maturitu a nebolo to také jednoduché ako by sa zdalo. Preto želám maturantom veľa síl, pozitívnej energie a nech to zvládnu čo najlepšie,“ vyjadril podporu maturantom Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Na začiatok slovenský jazyk a literatúra

Externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky absolvuje tento týždeň 2 990 žiakov stredných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Na gymnáziách maturuje 736 žiakov a na stredných odborných školách 2 254 žiakov.

V dňoch 14. až 17. marca 2017 sa uskutoční externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky. V utorok 14. marca budú písomné maturitné skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, v stredu 15. marca z cudzích jazykov, vo štvrtok 16. marca z matematiky a v piatok 17. marca z maďarského jazyka a literatúry.

Ústne maturity, teda interná časť maturitnej skúšky, čaká maturantov od 22. mája do 9. júna 2017.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM