Kultúra

Piaf! The Show: Oslava života s francúzskym šarmom

Doprajte si skutočný umelecký zážitok a okúste autentickú atmosféru parížskych ulíc. Piaf! The Show opäť prichádza do Bratislavy podmaniť si srdcia divákov.

Ilustračný obrázok k článku Piaf! The Show: Oslava života s francúzskym šarmom
8
Galéria
Zdroj: COMUNIQUE s. r. o.

Talentovaná speváčka Anne Carrere ako ústredný prvok veľkolepého predstavenia, ktoré prináša agentúra Comunique, stojí za mnohými úspešnými predstaveniami, napríklad aj za šou Máša a medveď na ľade.

Zážitok z Paríža

V rámci predstavenia Piaf! The Show 5. decembra, Carrere sugestívne herecky interpretuje známe, francúzske, šansónové piesne ako Non, Je ne regrette rien alebo La Vie en Rose, ktorých obsah pramení z bohatých zážitkov turbulentného života Piaf.

Veľkolepý výkon talentovanej speváčky umocňuje výnimočná súhra medzi ňou a francúzskymi umelcami, ktorí ju hudobne sprevádzajú na piane, akordeóne, kontrabase a perkusiách. No celkový autenticky zážitok z prostredia Paríža zabezpečuje aj umelecky spracovaná scéna s príjemne tlmenými svetlami a zábermi zo života samotnej Edith Piaf.

Predstavenie si môžete vychutnať v dvoch 50-minútových dejstvách, ktoré sú oddelené prestávkou. Jednotlivé dejstvá majú v sebe bohato obsiahnutý príbeh života a kariéry Edith Piaf, rozprávaný prostredníctvom starostlivo zvolených nadčasových piesní. Tie formovali nielen umeleckú a kultúrnu scénu, ale aj vnútorné prežívanie mnohých ľudí vo Francúzsku.

Ako tvrdila Piaf vo svojich spomienkach: ,,Nikdy sa mi nepodarilo udržať si nadlho človeka, ktorého som milovala." No ona si práve svojou úprimnou, básnicky vyjadrenou autobiografiou získala slávu, srdcia a pozornosť mnohých ľudí. Piaf učaroval zo všetkých štýlov najviac šansón, práve v ňom nemusela svoju pozornosť venovať len zmysluplnosti spievaného textu a kvalite speváckeho výstupu. Svoj prejav mohla obohatiť aj o sugestívnu a podmaňujúcu hereckú interpretáciu, ktorou vyjadrovala svoj postoj, pocity a myšlienky.

Nezabudnuteľný hlas

Podmaňujúci prístup k skladbám prejavuje aj Carrere, rodáčka z južného Francúzska, ktorá má s Piaf spoločný aj samotný hlas, ten je takmer identický s ikonickým hlasom Piaf. „Spoznala som v hlase a osobnosti Anne Carrere Edith Piaf na vrchole jej kariéry,“ povedala o umelkyni priateľka a speváčka legendárnej šansoniérky Germaine Ricord.

O nezabudnuteľnom hlase presvedčila Carrere divákov už na celom svete, rovnako aj v Bratislave, kde sa nebála vyzvať do tanca mužov z publika a nežným spôsobom s nimi na pódiu flirtovať. Obratne sa menila zo zmyselnej dámy na roztopašné dievčatko, čím dopĺňala charakter, obsah spievaných piesní a vytvorila ľuďom autentický, hudobný zážitok, ktorý spojil nielen milovníkov francúzskeho šansónu.

Vstupenky na hudobné predstavenie Piaf! The Show sú dostupné v sieti predpredaj.sk.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM