Nina Táborská Samospráva

Petržalskí poslanci rozhodli: Rozpočet je schválený, dane sa nezvyšujú

Mestská časť Bratislava–Petržalka má schválený rozpočet. Základný ekonomický dokument schválili poslanci na dnešnom rokovaní miestneho zastupiteľstva. Starosta Vladimír Bajan považuje schválený rozpočet za konzervatívny. K dispozícii je na rôznych weboch a sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Petržalskí poslanci rozhodli: Rozpočet je schválený, dane sa nezvyšujú
Zdroj: TASR

Starosta Vladimír Bajan považuje schválený rozpočet za konzervatívny. „V prvom rade z neho platíme zákonné povinnosti. Ostatné financie sme premietli do priorít, na ktorých sme sa zhodli so zastupiteľstvom,“ konkretizuje starosta. Celková výška rozpočtu je na úrovni 26,6 miliónov eur.

Starosta zároveň pripomína, že „najdôležitejší ekonomický dokument vznikal za aktívnej účasti a stretnutí so všetkými poslancami. Dnešným dňom môžeme konštatovať, že rozpočet je schválený, dane sa nezvyšujú a miestny úrad šetrí na sebe.“

Za investíciu roka považuje prvú petržalskú plaváreň. Denná kapacita plavárne bude 640 návštevníkov, svojím umiestnením je peši dostupná do 15 minút pre 9500 bytov. Celkové náklady predstavujú 4,2 miliónov eur. „Táto cena určená podľa rozpočtu je nemenná a je platná po celú dobu výstavby,“ vysvetlila tlačová tajomníčka Michaela Platznerová. V rozpočte je na tento rok vyčlenených 160-tisíc eur.

Schválený rozpočet je kompletne dostupný na stránke Petržalky. Mestská časť spracovala kľúčové výdavky rozpočtu v prehľadnej elektronickej forme. „Našim cieľom je čo najviac verejnosti otvoriť rozpočet, aby mal každý Petržalčan prehľad o hospodárení s verejnými zdrojmi,“ informovala Platznerová.

*„Vnímame to ako spôsob aktívnej komunikácie a ďalšiu z príležitosti na otvorený dialóg s obyvateľmi*“, dodal starosta Bajan. Dokument „Kľúčové oblasti rozpočtu Petržalka 2015“ je prístupný na web stránke miestnej časti, na sociálnej sieti a tiež na web stránkach ostatných petržalských organizácií.

Viac o rozpočte najväčšej bratislavskej mestskej časti sa dočítate tu: Vladimír Bajan: Nie som veľký optimista, čo sa týka financií na tento rok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM