Rôzne

Petržalská plaváreň plánuje odstávku. Mimo prevádzky bude štyri týždne

Počas štyroch týždňov plánuje Petržalská plaváreň veľké upratovanie. Po jeho ukončení sa vrátite do čistejšej a krajšej plavárne.

Ilustračný obrázok k článku Petržalská plaváreň plánuje odstávku. Mimo prevádzky bude štyri týždne
8
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB

Petržalská plaváreň bude počas štyroch týždňov z dôvodu celosystémovej technickej odstávky zatvorená.

Veľké upratovanie

V dňoch od 16. júla do 12. augusta bude v Petržalskej plavárni prebiehať veľké upratovanie. V priebehu štyroch týždňov bude voda z bazénov a akumulačných nádrží vypustená a všetky bazény budú dezinfikované a spláchnuté čistou vodu. Následne budú natreté špeciálnou látkou na ochranu nerezu. Vykoná sa aj tlaková skúška všetkých bazénov.

„Mechanicky vyčistíme všetky bazény a ich akumulačné nádrže, tzv. chlór-šokom ošetríme všetky bazénové potrubia, filtre a čerpadlá. Následne sa všetky filtre ešte raz dôkladne "preperú“. Vyčistené a dezinfikované budú prepadové žľaby jednotlivých bazénov, a tiež umelé rošty, ktoré sú umiestnené okolo bazénov. Demontujú sa kryty jednotlivých vodných atrakcií, ako aj masážna lavica, ktoré budú tiež mechanicky vyčistené, dezinfikované a inštalované na svoje pôvodné miesto," informuje Petržalská plaváreň.

Obrysové čiary na schodíky a dráhy v plaveckom bazéne dostanú nový náter. Bude sa tiež maľovať saunový svet, vymení alebo opraví sa aj poškodená dlažba a nefunkčné žiarovky v osvetlení. Veľké upratovanie sa dotkne aj potrubí vzduchotechniky a tobogánu, z ktorého povrchu treba poutierať prach.

Po celkovej údržbe sa celý priestor dôkladne poupratuje, napustí sa voda do bazénov, nakalibruje sa bazénová chémia a nahreje sa voda na požadované teploty. Všetko by sa malo stihnúť v priebehu štyroch týždňov. Väčšina týchto činností si totiž vyžaduje určité technologické postupy, ktoré je nutné dodržať. V plavárni si znova budete môcť zaplávať od 13. augusta.

Petržalská plaváreň
8
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM