Jakub Haršany Rôzne Rôzne

Petržalská knižnica pripravila počas leta čítanie na čerstvom vzduchu

Miestna knižnica v bratislavskej mestskej časti Petržalka prichystala pre čitateľov počas letných mesiacov podujatie s názvom Lážo-plážo.

Ilustračný obrázok k článku Petržalská knižnica pripravila počas leta čítanie na čerstvom vzduchu
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka

Návštevníci knižnice na Turnianskej ulici budú môcť od dnešného dňa prísť do areálu Základnej školy Turnianska 10, kde pre nich bude pred vchodom do knižnice pripravené posedenie pod slnečníkom.

„Pobočka Turnianska 10 je najmladšou pobočkou petržalskej knižnice, ktorá ponúka krásne moderné priestory a toto leto sme chceli využiť aj prostredie dvora, kde si rodiny alebo mamičky s deťmi môžu oddýchnuť pri čítaní pod slnečníkom,“ vysvetlila zámer projektu miestna knižnica.

Okrem čítania aj hry

V týchto priestoroch si čitatelia oddýchnu pri dobrej knižke, ktorú si môžu vybrať z ponuky knižnice. K dispozícii sú taktiež aj časopisy a rôzne spoločenské hry. „Deti, ale aj dospelý si môžu zahrať spoločenské hry ako sú Spoznaj Bratislavu, Sabotér, Poznáš Slovensko?, šach alebo si môžu niečo pekné nakresliť alebo vyrobiť,“ približuje knižnica.

Okrem toho je tu pripravená aj menšia výstava. „Na pobočke majú návštevníci možnosť navštíviť výstavu Európske rozprávky. Výstavu tvorí kolekcia kníh v mnohých európskych jazykoch, výstava ilustrácií kníh a veľmi zaujímavý, interaktívny prvok – hra s magnetkami a mapou, pri ktorej deti zistia pôvod prečítaných rozprávok,“ doplnila knižnica.

„Knižnica bude počas podujatia otvorená v dňoch utorok, streda a štvrtok vždy od 9. do 12. hodiny. Akcia potrvá do konca letných prázdnin,“ informovala miestna knižnica. Prísť teda môžu mamičky s deťmi, dôchodcovia či práve dovolenkujúci milovníci kníh.

Miestna knižnica Petržalka je rozpočtovou organizáciou mestskej časti Bratislava-Petržalka. Jej vznik sa datuje od roku 1986. Momentálne sa knižnica člení na desať pobočiek slúžiacich deťom, mládeži a dospelým. Pobočky sídlia rovnomerne v celej Petržalke a sú tak dostupné verejnosti v každej jej lokalite. Podľa webovej stránky knižnice tvorí knižničný fond dnes takmer 250 000 titulov.

Čítajte aj: Užite si leto na hudobných festivaloch

Miestna knižnica Petržalka
4
Galéria
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM