Maros Palesch Rôzne

Petržalku čakajú výberové konania

V Bratislave-Petržalke bude výberové konanie na riaditeľov štyroch organizácií, ktoré zriadila táto mestská časť.

Ide o Miestnu knižnicu Petržalka, Kultúrne zariadenia Petržalky, Stredisko sociálnych služieb a Stredisko služieb školám a školským zariadeniam. Rozhodli o tom včera, 22. marca, miestni poslanci.

Návrh predložil poslanec Vladimír Kovár v rámci diskusie k bodu programu o schválení vymenovania podnikateľa Miroslava Skovajsu za riaditeľa Miestneho podniku verejnoprospešných služieb, víťaza výberového konania na tento post. Do konkurzu sa prihlásil len jeden uchádzač – Skovajsa, ktorý bol pozvaný na pohovor.

Poslankyňa Elena Pätoprstá v rozprave spochybnila transparentnosť výberového konania, to bolo podľa jej názoru bez účasti politických strán a verejnosti. Skovajsa reagoval, že ho starosta Vladimír Bajan požiadal, aby dal verejnoprospešné služby v Petržalke do poriadku a že na toto zamestnanie nie je hmotne odkázaný. Uviedol, že podľa zákona nie je verejným činiteľom, nemusí odstupovať z riadiacich funkcií, no bude utlmovať svoju činnosť vo firmách.

Miestne zastupiteľstvo ho nakoniec vymenovalo za riaditeľa a v tom istom uznesení schválilo odvolanie riaditeľov uvedených organizácií na návrh starostu a požiadalo ho o vypísanie výberových konaní.

V materiáli pre poslancov sa uvádza, že podľa Skovajsu je potrebná zmena príspevkovej organizácie verejnoprospešných služieb na obchodnú spoločnosť či už so 100-percentným podielom Petržalky, alebo kapitálovým vstupom silného investora.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM