Samospráva Samospráva

Petržalka uspela v projekte podpory opatrovateľskej služby, ponúkne nové pracovné miesta

Stredisko sociálnych služieb Petržalka momentálne nedisponuje dostatočným počtom opatrovateliek. Vďaka projektu je schválených 25 plných pracovných miezd

Ilustračný obrázok k článku Petržalka uspela v projekte podpory opatrovateľskej služby, ponúkne nové pracovné miesta
Zdroj: TASR

Stredisko sociálnych služieb Petržalka sa zapojilo do národného projektu Podpora opatrovateľskej služby. O nenávratný finančný príspevok sa mohli uchádzať vybraní poskytovatelia opatrovateľskej služby, ktorí realizujú terénnu opatrovateľskú službu. Petržalka v projekte uspela, prácu ponúkne 25 opatrovateľkám.

Stredisku bude Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR uhrádzať príspevok na výkon opatrovateľskej služby vo výške 507 eur za mesiac na opatrovateľku v pracovnom pomere.

Podmienkou pre uhradenie nenávratného príspevku poskytovateľovi opatrovateľskej služby bude reálne odvedený výkon opatrovateľskej služby v požadovanom rozsahu a v súlade so zákonom o sociálnych službách, ktorý bol skontrolovaný regionálnym koordinátorom a naplnil všetky požiadavky uvedené v Zmluve o spolupráci.

„Som veľmi rád, že tieto prostriedky môže čerpať aj Bratislava. Dlhodobo som kritizoval Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny v tejto veci, pretože som to považoval za diskrimináciu našich obyvateľov,“ dodal starosta Vladimír Bajan.

Zmluvu o spolupráci uzatvorilo stredisko od marca 2016 do júla 2018, pričom výkon opatrovateľskej služby musí realizovať do apríla 2018. Schválených je 25 plných pracovných miezd.

„Budeme sa snažiť naplniť každý mesiac schválený počet opatrovateliek, a tým využiť finančné prostriedky v čo najvyššej miere i napriek náročným zmluvným podmienkam, kedy počas dovoleniek, PN musí byť opatrovateľka zastúpená inou opatrovateľkou,“ dodala riaditeľka Strediska sociálnych služieb Petržalka, Soňa Chanečková.

Stredisko totiž momentálne nedisponuje dostatočným počtom opatrovateliek, ktoré sú potrebné na zabezpečenie opatrovateľskej služby u klienta a nie to ešte na zástup opatrovateľky zaradenej do projektu.

Čítajte tiež: Aká bude Petržalka v roku 2023? Samospráva čaká na pripomienky obyvateľov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM