Nina Táborská Samospráva

Petržalka sa pustila do opráv výtlkov na cestách a chodníkoch. Na dopravu vyčlenila 920-tisíc eur

Rok dopravy. Aj takto Petržalka pri schvaľovaní rozpočtu na tento rok vyjadrovala jednu zo svojich hlavných priorít. V súčasnosti mestská časť opravila cesty a chodníky na 16-tich úsekoch na svojom území.

Podľa prednostu miestneho úradu Miroslava Štefánika Petržalka na základe vlastných zistení a cez podnety od obyvateľov zoradila najproblematic­kejšie úseky, na ktorých sa pred letom začali opravy a rekonštrukcie. „Chodci aj vodiči si určite pamätajú na stav Petržalských ciest a chodníkov po zime. Dnes vďaka opravám môžeme konštatovať, že sú to už len spomienky,“ uviedol Štefánik.

„Doposiaľ máme za sebou opravy na 16 úsekoch, presnejšie na 8 úsekoch boli zrealizované opravy výtlkov na cestách a na ďalších išlo o opravy vnútroblokových komunikácií a chodníkov. Situácia sa zlepšuje, ale ak by k svojim cestám mali takýto vzťah aj napríklad Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto, určite by to ešte viac pomohlo Petržalčanom,“ zdôraznil prednosta.

Mestská časť Bratislava–Petržalka v tomto roku v rozpočte vyčlenila na dopravu približne 920-tisíc eur.

Ako nás informovala tlačová tajomníčka Michaela Platznerová, tieto peniaze nesúvisia len s obnovou a opravou ciest a chodníkov či parkovacích miest, ale aj so zavedením časti aktivít v súvislosti so zavedením parkovacej politiky. „Napríklad s výdavkami na zjednosmernenie vytipovaných ulíc, v dôsledku čoho sa podarí vytvoriť nové parkovacie miesta,“ ukončila Platznerová.

Prečítajte si tiež: Petržalka si povedala dosť! Problém s parkovaním vyrieši po svojom. Platiť majú cezpoľní aj rezidenti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM