Rôzne Správy

Petržalka sa opäť rozrastie: Projekt v bývalom areáli Matadoru zachová aj časť HISTÓRIE

Na pozemku, kde sa má stavať, sa aktuálne nachádzajú viaceré budovy. Niektoré sú využívané, iné zas zdevastované a časť z nich tvorí torzo prevažne skladových stavieb pôvodného Matadoru.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka sa opäť rozrastie: Projekt v bývalom areáli Matadoru zachová aj časť HISTÓRIE
Zdroj: EIA/Acord

Petržalka sa stále rozrastá a zahusťuje. Aktuálne pri Úderníckej ulici plánujú vybudovať polyfunkčný súbor Acord – Matador.

Bývalý areál Matadoru

Tvoriť ho majú štyri objekty. Územie sa nachádza v rámci bývalého výrobného areálu Matador a je ohraničené Kopčianskou, Úderníckou a Gogoľovou ulicou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť Acord na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Na pozemku sa nachádzajú budovy, niektoré sú využívané, iné zas zdevastované a časť z nich tvorí torzo prevažne skladových stavieb pôvodného výrobného areálu Matador. Aktuálne tam stojí aj administratívna budova postavená začiatkom 90. rokov minulého storočia. „Tá bude spolu s ostatnými budovami na pozemku asanovaná,“ avizuje v zámere investor.

Bývanie aj relax

Nové objekty majú byť prevažne trojpodlažné až štvorpodlažné a jeden šesťpodlažný na nároží z Úderníckej ulice. Koncepčne majú byť riešené ako sekciové domy. „Vo vnútrobloku riešeného územia sa počíta s realizáciou zariadení na oddych a trávenie voľného času. Hlavný vstup do územia bude z Úderníckej ulice,“ priblížil investor.

V budovách sa ráta s prenajímateľnými priestormi nevýrobných služieb (ateliéry či tvorivé dielne), so služobnými bytmi priradenými k obchodným a nevýrobným službám. Rovnako aj s garážou, technickými a skladovými priestormi. Počet parkovacích miest by mal byť na úrovni 128, z toho 108 v rámci garáže.

Investor v zámere deklaruje, že jeho ambíciou je revitalizovať územie bývalého výrobného areálu Matador so zachovaním niekoľkých pôvodných prvkov.

Zároveň reflektuje súčasné, ale i budúce požiadavky trhu. „Funkčná skladba navrhovanej činnosti je jasne determinovaná pre obchod, administratívu a bývanie,“ spresnil investor. Predpokladané náklady na výstavbu odhaduje na zhruba desať miliónov eur. Spustenie výstavby predbežne v zámere odhadol v budúcom roku.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: EIA/Acord
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM