Alexandra Húsková Samospráva

Petržalka rozširuje zberný dvor o nové kontajnery

Petržalka bola úspešná s projektom, ktorý prispeje k zvýšeniu čistoty a poriadku. Získala 50 000 eur za ktoré nakúpila veľkoobjemové kontajnery a kapacitne tak rozšírila služby zberného dvora.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka rozširuje zberný dvor o nové kontajnery
Zdroj: TASR

„Kontajnery boli určené pre tabuľkové sklo, biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad, drobný odpad a iný domový objemný odpad. Vďaka nim rozširujeme separáciou najmä biologického odpadu a drobného stavebného odpadu a tiež iného objemného odpadu, ktorý je ďalej využiteľný,“ uviedol starosta Petržalky Vladimír Bajan.

V rámci projektu bola tiež zaobstaraná nadúrovňová váha, ktorá slúži na váženie zvážaného odpadu, čo napokon tiež prispeje k manažovaniu odpadového hospodárstva v Petržalke.

Žiadateľom o poskytnutie dotácie bol Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka, ktorý okrem iných činností vykonáva aj práce v oblasti separovania komunálneho odpadu a prevádzkuje zberný dvor.

Spomínaný projekt bol pod názvom „Skvalitnenie zberných procesov v rámci separovaného komunálneho odpadu v Petržalke,“ schválený na Environmentál­nom fonde.

Petržalský Miestny podnik verejnoprospešných služieb má tak po využití dotácie celkovo k dispozícii 4 kryté kontajnery s objemom 7 m3, ktoré využívajú napríklad na papierový odpad či stavebný materiál z rekonštrukcií bytov, uvádza sa v správe na petržalskej webovej stránke.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM