Maros Palesch Rôzne

Petržalka rieši parkovanie vo Dvoroch

Mestská časť Bratislava-Petržalka bude odťahovať autá zo zelene, v blízkosti bytoviek v lokalite Dvory, ak sa nezlepší do dvoch týždňov situácia s parkovaním v blízkom administratívnom komplexe Digital park.

Podľa starostu Petržalky Vladimíra Bajana je možné, že pre časť nájomcov je výhodnejšie namiesto zaplatenia si parkovacieho miesta v Digital parku odstaviť auto v nákupnom centre Aupark. „Nás najviac trápi, že si zvykli zaberať aj plochy v okolí, v tesnej blízkosti bytoviek, preto mestská časť vstúpila do tohto procesu,“ povedal starosta s tým, že podľa evidenčných čísiel vozidiel sú autá z celého Slovenska.

Nákupno-zábavné centrum oddnes otvára verejné parkoviská počas pracovných dní od 10.00 h. „Podľa našich informácií, Aupark chce zmenou otváracej doby riešiť to, aby parkovacie miesta určené pre návštevníkov nezaberali svojimi autami pracovníci z neďalekého Digital parku, ktorí do zamestnania prichádzajú medzi 8.00 h a 9.00 h a odchádzajú až večer,“ povedala vedúca Oddelenia územného rozvoja a dopravy Zuzana Kordošová z miestneho úradu.

Vedenie Petržalky rokovalo minulý týždeň so zástupcom vlastníka Digital parku, riaditeľom Penta Investments Limited, o.z. Digital Park II, Jurajom Šaštinským. Ten prisľúbil, že situáciu budú riešiť s firmami, respektíve nájomníkmi tak, aby si objednali parkovacie miesta, ktoré patria Digital parku. Okrem toho na vlastné náklady vybudujú zábrany.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM