Rôzne

Petržalka opäť pomôže rodinám či občanom v núdzi vianočným príspevkom

Príspevok sa týka osamelých občanov s vážnymi zdravotnými problémami, poberateľov starobného a invalidného dôchodku, ktorí majú veľmi nízky dôchodok.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka opäť pomôže rodinám či občanom v núdzi vianočným príspevkom
4
Galéria
Zdroj: TASR

Sociálne slabšie rodiny a občania odkázaní na sociálnu pomoc budú mať v bratislavskej Petržalke o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Mestská časť vo svojom rozpočte aj tento rok vyčlenila časť financií na vianočný príspevok.

Vianočný príspevok

Celkovo ide o 14 600 eur, ktoré samospráva rozdelí 220 rodinám a občanom. Informovala o tom Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Príspevok sa týka osamelých občanov s vážnymi zdravotnými problémami, poberateľov starobného a invalidného dôchodku, ktorí majú veľmi nízky dôchodok, resp. vážne zdravotné problémy. Mestská časť taktiež pomôže aj rodinám s nezaopatrenými deťmi, kde si jeden z rodičov neplní vyživovaciu povinnosť, prípadne živiteľ rodiny v tomto roku zomrel.

„Možno sa to niekomu zdá ako maličkosť, ale pre tých, ktorí musia otáčať každé euro, je príspevok 40, 50 či 70 eur naozaj vianočným darčekom,“ skonštatoval starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM