Nina Táborská Samospráva

Petržalka i Ružinov: Mestské časti nezabudnú na svojich obyvateľov ani na Vianoce

Vianoce sú tu už o dva dni a niektoré mestské časti nezabudli na svojich obyvateľov ani na Štedrý deň. Najkrajšie sviatky v roku by nemal nikto prežiť sám, a preto si pre tých, ktorí tento čas nemajú s kým tráviť, prichystali vianočný program.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka i Ružinov: Mestské časti nezabudnú na svojich obyvateľov ani na Vianoce
Zdroj: TASR

Peržalka už tradične pozýva na Vianoce pre všetkých. Už po niekoľkýkrát sa pred obchodným domom Tesco bude podávať pravá vianočná kapustnica, chutné koláčiky a rozdávať sa budú aj darčeky pre ľudí v núdzi. Mestská časť orgnanizuje Vianoce pre všetkých aby i tí, ktorí nemajú kde alebo s kým tráviť Štedrý večer, mohli zažiť vianočnú atmosféru a pochutnať si na tradičných dobrotách.

Sociálni pracovníci pozývali ľudí bez domova v rámci pravidelného monitoringu ešte minulý týždeň. Kapustnica sa bude podávať od 9:00 do 11:00 hodiny.

Starosta Ružinova Dušan Pekár pozýva osamelých seniorov, ktorí nemajú nikoho blízkeho, žijú sami a nie sú umiestnení v zariadení pre seniorov na Vianočnú večeru, ktorá začne o už 13:30 v Ružinovskom domove seniorov na Sklenárovej 14.

Seniori sa môžu tešiť na tradičnú vianočnú večeru so všetkým čo k tomu patrí. Navyše môžu spoznať nových ľudí, ktorí rovnako tento čas trávia sami.

Vianočný program si ešte pred Vianocami pripravili pre svojich obyvateľov aj iné mestské časti. Vianočné koledy, kapustnica, občerstvenie a malý darček dostali aj všetci Karloveštania. Na tradičnej polievke si pochutnali tiež obyvatelia Dúbravky, v Novom Meste zasadlo k vianočnému stolu až 133 Novomešťanov, ktorí žijú sami alebo nemohli z rôznych dôvodov tráviť koncoročné sviatky so svojimi blízkymi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM