Správy Samospráva

Petržalka hľadá členov volebných komisií. Ak sa prihlásite, čaká vás SLUŠNÝ zárobok

Viac ako 150-tisícová samospráva potrebuje nájsť ešte posledných asi 150 členov a náhradníkov volebných komisií.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka hľadá členov volebných komisií. Ak sa prihlásite, čaká vás SLUŠNÝ zárobok
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V sobotu 29. októbra sa na Slovensku uskutočnia komunálne voľby, ktoré sa po prvýkrát spoja s tými župnými. V regionálnych voľbách tak budú aj Petržalčania rozhodovať o miestnych, mestských a župných poslancoch, ako i o starostovi, primátorovi a županovi.

Volebné komisie

Dospelí obyvatelia mestskej časti s trvalým pobytom si na ďalšie štyri roky budú vyberať starostu alebo starostku a 35 poslancov a poslankýň miestneho zastupiteľstva.

Viac ako 150-tisícová samospráva hľadá posledných asi 150 členov a náhradníkov volebných komisií, ktoré budú rozmiestnené v šiestich volebných obvodoch a 95 volebných okrskoch naprieč Petržalkou.

Naša mestská časť celkovo potrebuje stovky členov komisií, bezmála 800, ktorých úlohou bude vydávať hlasovacie lístky, poskytovať informácie voličom k spôsobu hlasovania či sčítavať hlasy po uzavretí volebných miestností,“ uvádza vedúca referátu organizačných vecí petržalského Miestneho úradu Alžbeta Neuschlová, pričom zdôrazňuje, že vzhľadom na spojené komunálne a župné voľby potrebuje pomoc dobrovoľníkov viac ako po iné roky.

Viac práce v regionálnych voľbách samospráva vďaka štátnemu príspevku odmení vyššou sumou ako bolo zvykom.

Odmena pre člena volebnej komisie v Petržalke sa začína na sume 122 eur v čistom.

Stačí vyplniť formulár

Za účelom registrácie volebných dobrovoľníkov Petržalka zriadila web VOLBY.PETRZALKA.sk, na ktorom obyvatelia nájdu v prehľadnej podobe všetky dôležité informácie o regionálnych voľbách, volebných obvodoch či zoznam kandidátov na starostu aj miestnych poslancov.

Záujemcovia o členstvo vo volebnej komisii môžu na stránke vyplniť elektronický online formulár, v ktorom stačí zadať potrebné osobné údaje a zvoliť si preferované volebné miestnosti. Na základe obsadenosti bude následne dobrovoľníkovi pridelená jedna konkrétna.

Podmienkou členstva vo volebnej komisii je trvalý pobyt v Slovenskej republike, spôsobilosť na právne úkony, vek viac ako 18 rokov a samozrejme, zodpovednosť, pracovitosť a čestnosť. Členom však nemôže byť kandidát v príslušných voľbách.

Vzhľadom na náročnosť volieb vyčlenilo Ministerstvo vnútra SR na odmeny viac financií. Petržalka členom komisii ponúka sumu od 122 eur v čistom v závislosti od vykonávanej funkcie.

Počas volebného dňa bude pre komisie k dispozícii aj strava zdarma.

Prihlásiť sa do petržalskej volebnej komisie je možné aj cez e-mail organizacne@petrzalka.sk s uvedením mena, priezviska a telefónneho čísla alebo telefonicky na čísle +421 2 68 288 821 a +421 2 68 288 822.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM