Maros Palesch Hokej

Petržalka chystá novú halu a aj hokejový klub

Dnes, 26.10., slávnostným podpisom Memoranda o spolupráci potvrdili spoluúčasť na Projekte hokejovej haly v Petržalke starosta Mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan, prezident HC Petržalka 2010 Lukáš Machala a konateľ Builder s.r.o. Martin Pinček.

Hokejová hala vyrastie v Ovsišti na ulici M.C. Sklodowskej budúci rok na ploche 6 300 štvorcových metrov. Ide o prvý krytý zimný štadión na pravom brehu Dunaja. Na novej ľadovej ploche nájde uplatnenie nielen nový hokejový klub HC Petržalka 2010, ale aj ženský hokej, brankárska škola a široká korčuliarska verejnosť.

Pohybové a športové aktivity vedenie mestskej časti Bratislava-Petržalka považuje za veľmi dôležitú súčasť zdravého životného štýlu obyvateľov a snaží sa vytvárať podmienky na podporu telesnej kultúry v celej jej šírke. Projekt hokejovej haly, ktorá je projektovaná ako viacúčelová, je v súlade s prioritnými cieľmi mestskej časti Bratislava-Petržalka na roky 2011 – 2014. „Vítam každú aktivitu, ktorá deti vytiahne na športoviská. Chceme podporiť aj tento projekt. Som rád, že Petržalka bude mať krytú ľadovú plochu, kde sa bude môcť korčuľovať verejnosť. Teším ma, že sa tu rodí nový športový klub, ktorý myslí nielen na chlapcov ale aj na dievčatá“, povedal starosta Vladimír Bajan.

Pre rozvoj rekreačného, výkonnostného a profesionálneho športu na území Petržalky vznikol športový klub HC Petržalka 2010. Riadnym členom SZĽH sa stal minulý týždeň 19.10.2011. Za svoju hlavnú aktivitu považuje rozvoj detského a mládežníckeho ľadového hokeja. „Činnosť klubu je zameraná na výchovu mládeže, zapojenie sa do majstrovských súťaží a ich riadenia. Zámerom HC je podpora dievčenského detského a mládežníckeho hokeja a vznik juniorského a seniorského ženského hokejového tímu. Po dôkladnej príprave a vybudovaní zázemia športového klubu vznikne aj juniorský a seniorský tím mužskej kategórie“, konštatuje prezident klubu Lukáš Machala.

Predmetom podpisu Memoranda je dohoda zmluvných strán o princípoch a podmienkach spolupráce a o vzájomných právach a povinnostiach, ktoré si zmluvné strany dohodli za účelom prípravy, realizácie, financovania a vytvorenia systému prevádzkovania projektu.

Zimný štadión vyrastie ako súčasť Športového centra zriadeného v spolupráci s TJ Polygraf Venglošova futbalová akadémia v areáli základnej školy na ulici M.C. Sklodowskej. Podľa informácií investora Ing. arch. Pavla Citovického „bude stavebná časť ukončená najneskôr v júni budúceho roka tak, aby bol štadión skolaudovaný a odovzdaný do prevádzky verejnosti koncom leta 2012“.

Projekt pozostáva z 2 sektorov :

  • ľadová plocha s rozmermi Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) s príslušenstvom
  • šatne pre verejnosť, športovcov, trénerov a rozhodcov, priestory pre sociálne zariadenia, obslužné a technické priestory, priestory pre všeobecnú a špecializovanú športovú prípravu, priestory pre doplnkové služby (občerstvenie, relaxačné a rekondičné priestory, priestory pre úschovu a údržbu športovej výstroje), parkovacie priestory.

Investorom projektu je obchodná spoločnosť BUILDER spol. s.r.o. Počas svojej existencie úspešne zrealizovala viac ako 50 stavebných diel rôznej náročnosti pre investorov alebo vo vlastnej réžii, v podobe výstavby bytových a rodinných domov, priemyselných hál, detských ihrísk, komunikácií a inžinierskych si­etí.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová – Laczová

memorandum o hokeji
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM