Správy

Petržalka čaká žiadosti o príspevky na súkromné škôlky

Ešte mesiac majú rodičia z bratislavskej Petržalky, ktorých dieťa nebolo prijaté do obecnej materskej školy, aby požiadali o nenávratný finančný príspevok na vzdelávanie detí v súkromnej škôlke.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka čaká žiadosti o príspevky na súkromné škôlky
Zdroj: TASR

„Žiadosť môžu podať do 15. augusta, a to na oddelenie sociálnych vecí na petržalskom miestnom úrade. Rozhodujúci je dátum na poštovej pečiatke alebo na pečiatke z podateľne. Zabudnúť by tiež nemali na to, že žiadosť musí byť predložená na predpísanom tlačive,“ informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Rozhodnutie do 30 dní

Po preskúmaní žiadosti vydá starosta zákonnému zástupcovi oznámenie do 30 dní od podania žiadosti o súhlase, resp. nesúhlase na poskytnutie príspevku. Proti tomu však podľa hovorkyne nie je možný riadny opravný prostriedok.

V minulom školskom roku požiadalo o príspevok 34 rodičov, samospráva v tejto súvislosti v rámci podporného programu vyčlenila takmer 13-tisíc eur. O pokračovanie poberania príspevku prejavilo záujem doteraz 18 súčasných prijímateľov, možnosť je otvorená pre ďalších 22.

Samospráva aj týmto spôsobom už druhý rok rieši problém s nedostatočnými kapacitami v materských školách, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Kým totiž v školskom roku 2015/2016 nebolo do obecných škôlok prijatých takmer 290 detí vo veku od troch do piatich rokov, počas tohtoročného jarného prijímania mestská časť pre chýbajúce kapacity nemohla prijať 360 detí.

Čítajte aj: Dom kultúry Ružinov prejde okrášľovacou kúrou

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM