Maros Palesch Rôzne

Petržalčanom dochádza trpezlivosť s feťákmi a bezdomovcami

Areál na Hrobákovej ulici devastujú bezdomovci aj narkomani, najmä vo večerných hodinách a cez víkendy.

Injekčné striekačky, odpadky, fekálie a ďalší biologický odpad sa hromadia na území, na ktorom pracuje centrum voľného času aj centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Situácia ťaží zamestnancov, návštevníkov, klientov oboch zariadení a občanov bývajúcich v okolí.

O zabezpečenie čistenia celého areálu na Hrobákovej ulici a bezpečnosti v ňom požiadal hlavné mesto Bratislava starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan.

Zamestnanci centra voľného času opakovane privolávajú k riešeniu vzniknutých problémov políciu. Policajné hliadky bezdomovcov a drogovo závislých síce skontrolujú, vykážu ich z areálu, ale po odchode polície sa do areálu vracajú späť.

Situácia je najkritickejšia v nočných hodinách, počas víkendov a sviatkov, kedy bezdomovci i drogovo závislí ľudia využívajú areál na tzv. pikniky," povedal starosta Bajan. Listom sa preto obrátil na primátora Bratislavy Milana Ftáčnika ako vlastníka areálu a zriaďovateľa centra voľného času.

Okrem devastovania areálu a poškodzovania majetku, ktoré v posledných mesiacoch graduje, bezdomovci dennodenne atakujú vyhrážkami a útokmi zamestnancov oboch zariadení. V súčasnosti sa k útočníkom pridali drogovo závislí, ktorým pár metrov od centra predávajú tovar drogoví díleri.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM