Správy

Petržalčania "šalejú" pri pomyslení, že im zrušia linku číslo 95

Trasa obľúbenej linky by sa od budúceho týždňa mala skrátiť po Muchovo námestie. Obyvatelia sídliska sa tak bez prestupovania do centra mesta nedostanú.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania "šalejú" pri pomyslení, že im zrušia linku číslo 95
Zdroj: TASR

Mnohí obyvatelia bratislavskej Petržalky žiadajú ponechať doterajšiu trasu autobusovej linky č. 95. Vyplýva to z podnetov, ktoré zbieral bratislavský mestský poslanec za Petržalku Oliver Kríž v súvislosti so zmenou grafikonu niektorých autobusových liniek v tejto mestskej časti po spustení električky cez Starý most do Petržalky.

Obľúbená 95-ka

„Top podnetom je linka č. 95,“ povedal Kríž. Jej trasa by sa od budúceho týždňa totiž mala skrátiť po Muchovo námestie, keďže, ako píše Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojej webovej stránke, v križovatke ulíc Bosáková, Jantárová cesta a Farského vznikol spustením električkovej trate nový prestupný uzol medzi električkami a autobusmi.

Odtiaľ by cestujúci smerom na Šafárikovo námestie mali teda pokračovať električkou. Pôvodne malo k zmenám dôjsť krátko po otvorení električkovej trate cez Starý most, hlavné mesto s dopravným podnikom sa však rozhodlo, že prevádzkovanie linky v pôvodnom režime ponechá do 18. júla.

Podľa Kríža by však niektorí Petržalčania aj tak privítali, keby mohli na Šafárikovo námestie cestovať aj autobusom. Podnet v tomto smere pribudol podľa poslanca najmä po oficiálnom spustení električiek po Starom moste 8. júla. „Mnohí začali ‚šalieť‘, keď sa to dozvedeli,“ podotkol Kríž.

Subjektívne potreby?

Došlé podnety od občanov chce čo najskôr spracovať a podať spolu so žiadosťou o stretnutie na dopravný podnik. Podľa plánov by tak chcel urobiť do pondelka 18. júla.

Dopravný podnik v súvislosti so zmenou organizácie autobusovej dopravy víta každý podnet.

„Relevantné zmenové podnety, ako z dôvodu cestujúcej verejnosti, tak aj dopravných informácií zozbieraných našou spoločnosťou, tvoria podklad, ktorý DPB postupuje na objednávateľa v rámci negociácie objednávaného dopravného výkonu ďalšieho obdobia,“ povedal ešte v polovici júna vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Zenon Mikle.

Zároveň ale upozorňuje, že niekedy môžu byť podnety od jednotlivcov protichodné, sledujú subjektívne potreby cestujúceho a nie vždy rešpektujú systémové pravidlá a hranice logistiky MHD.

Električka do Petržalky začala pravidelne premávať v piatok 8. júla. V súvislosti s jej spustením bola zrušená autobusová linka č. 82, ktorá zabezpečovala dopravnú obsluhu Divadla Aréna. Táto obsluha je po novom zabezpečená električkovou dopravou, konkrétne cez zastávku Sad J. Kráľa.

Čítajte aj: Bratislavčania sa dočkali! Cez Starý most prešla po vyše 50 rokoch prvá električka

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM