Maros Palesch Rôzne

Petržalčania chovajú takmer 5200 psov

V najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka evidujú k 28. februáru tohto roka 5185 psov. V zákonom stanovenej lehote, teda do konca januára, zaplatili psíčkari na dani za psa 140.862,37 eura.

Viac ako 600 majiteľov alebo držiteľov psov, ktorí nestihli z rôznych dôvodov dodržať januárový termín platby, využilo možnosť vo februári zaplatiť daň bez vyrubenia penále. Ak držiteľ nezaplatí daň za psa, vystavuje sa sankcii.

„Majitelia psov by si tento fakt mali uvedomiť, pretože v marci správca dane, mestská časť, bude posielať neplatičom upozornenie o nesplnení daňovej povinnosti. Ak si daňovník nedá veci do poriadku, bude správca dane ďalej postupovať v zmysle platnej legislatívy,“ uviedla petržalská tlačová tajomníčka Mária Grebeňová-Laczová.

Po januárovom termíne pribudlo do rozpočtu Petržalky ďalších viac ako 20.000 eur z dane za psa. Tieto peniaze sú jedným zo zdrojov miestneho rozpočtu. Uvedené prostriedky sú počas roka využívané na čistenie verejných priestranstiev od psích exkrementov, na vrecúška určené na psie výkaly a odpadové koše na tento druh odpadu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM