Správy Samospráva

Petržalčania budú opäť čistiť Chorvátske rameno

Už po 21-krát zorganizuje bratislavská mestská časť Petržalka tradičné čistenie Chorvátskeho ramena.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania budú opäť čistiť Chorvátske rameno
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Do čistenia Chorvátskeho ramena sa zapájajú žiaci petržalských škôl, seniori, zamestnanci úradu a, samozrejme, obyvatelia a ďalší dobrovoľníci, ktorí v Petržalke žijú alebo pracujú. Tento rok sa čistenie kanála uskutoční 21. apríla. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Päť stanovíšť

V minulom roku k štyrom tradičným stanovištiam pribudlo piate a keďže sa tento nápad osvedčil, budú opäť dobrovoľníci štartovať z piatich rôznych stanovíšť (Mlynarovičova, Jungmannova, Technopol, Medissimo-Antolská a Dolnozemská). Tam budú už od rána pripravení zamestnanci úradu, aby poskytli vrecia, rukavice, minerálku a usmernili dobrovoľníkov, ktorým smerom majú začať zbierať odpadky, ktoré na brehy dofúkal vietor alebo ich tam „zabudli“ nezodpovední obyvatelia.

„Tohtoročné čistenie sme po dohode s potápačmi z klubu OCTOPUS a Povodím Dunaja, odštepný závod Šamorín stanovili na piatok 21. apríla a budeme radi, ak sa k nám, tak ako po minulé roky, pridajú ďalší,“ pozval starosta Vladimír Bajan. Petržalskí seniori, žiaci a študenti sú už totiž pri čistení kanála stálicami.

Potápači budú čistiť úsek pri pontónovom mostíku a cez víkend vyčistia ďalší úsek jazera Veľký Draždiak. Pracovníci Povodia Dunaja budú zas s člnom čistiť vodnú hladinu a dno na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM