Webnoviny - Rôzne

Petrovi Hochschornerovi zistili hypertenziu

Najlepšiemu športovcovi Slovenska za rok 2009 spolu s bratom Pavlom Petrovi Hochschornerovi diagnostikovali počas špecializovaných vyšetrení v Olomouci hypertenziu, ktorá môže spôsobiť aj náhlu smrť.

Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Plus 1 deň. Hypertenzia patrí medzi najzávažnejšie srdcovocievne ochorenia. "Vyšetrenia, ktoré boli doposiaľ vykonané na Slovensku, boli povrchné. My sme u pána Hochschornera vykonali niekoľkodňové kompletné podrobné vyšetrenie. To u neho odhalilo esenciálnu miernu hypertenziu. Ide o nevyliečiteľnú chorobu. Ak sa včas nenasadí liečba, môže znamenať aj smrť,“ povedal pre denník Plus 1 deň prednosta z olomouckej nemocnice Miloš Táborský.

Peter Hochschorner však aj napriek zlej diagnóze nemusí myslieť na koniec kariéry a spolu s bratom Pavlom môže pomýšľať aj na štvrté olympijské zlato v rade v Londýne 2012. "U Petra sa hypertenzia diagnostikovala včas. Preto mu pomocou liečby dokonca umožníme naďalej pokračovať vo veľmi úspešnej kariére. Riziko v jeho prípade dokážeme znížiť na minimum,“ upokojil pre Plus jeden deň Táborský.

Hochschorner bol v Olomouci až do štvrtka, aj preto nestihol stredajšie vyhlásenie najlepších slovenských športovcov. Oficiálne výsledky testov ešte nemá, lekári mu však vysvetlili, čo mu presne je. "Ubezpečili ma, že sa môj stav dá zlepšiť a ak sa budem liečiť, môžem tak ako doposiaľ bez problémov pokračovať v kariére,“ uviedol pre Plus 1 deň Peter Hochschorner.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM