Samospráva

Petícia za linku 630: Podarí sa zachovať spoj do Vajnor a Chorvátskeho Grobu?

Vajnorčania a obyvatelia Chorvátskeho Grobu bojujú za zachovanie linky č. 630. Magistrát a Dopravný podnik Bratislava signatárom petície odkazujú, že nevidia dôvod na jej prevádzku.

Ilustračný obrázok k článku Petícia za linku 630: Podarí sa zachovať spoj do Vajnor a Chorvátskeho Grobu?
Zdroj: TASR

Koncom júla sa v prímestskej bratislavskej lokalite Chorvátsky Grob a mestskej časti Vajnory rozbehla petícia za zachovanie linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) číslo 630. Táto autobusová linka vedie mestskými časťami Bratislavy, no za Vajnormi prechádza do okresu Senec, a tak magistrát a Dopravný podnik Bratislava (DPB) nevidia dôvod, prečo by mali zabezpečovať autobusový spoj, ktorý už ide mimo hlavného mesta na územie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Ako sa vyjadril starosta Vajnôr Ján Mrva, „iniciatívne sme vo Vajnoroch začali v júli petíciu, lebo autobus 630 neslúži len obyvateľom Čiernej Vody a Chorvátskeho Grobu, ale aj nám Vajnorčanom. Ešte v roku 2009, keď som jeho zavedenie inicioval spolu s vtedajším starostom Chorvátskeho Grobu, bol dôvod taký ako dnes, a to, aby vtedajšia linka 53 nechodila z Čiernej Vody vždy preplnená a Vajnorčania sa do nej už nedostali. Teda, vznikol autobus, čo cez Vajnory prechádza a Vajnorčanom veľmi pomáha. Dnešná situácia je taká, že bolo niekoľko rokovaní, aj na BSK, aj na magistráte spolu s Dopravným podnikom Bratislava a nie je ešte o osude linky 630 rozhodnuté.“

„Najlepšie by bolo, keby linka 630 pokračovala v tom harmonograme, ako je to dnes. A k tomu smerujú moje aktivity a aktivity susednej zastupujúcej starostky v Chorvátskom Grobe. No súvisí to aj s II. etapou Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), ktorá by sa mala spustiť od 1. októbra. V prípade, že k dohode nedôjde, je BSK pripravený nasadiť autobusy Slovak Lines na doplnenie autobusov č. 630, no podrobnosti by sa ešte museli dohodnúť. Múdrejší budeme v priebehu septembra, keď budú rokovania ďalej prebiehať. Petícia je podporná akcia občanov pre naše aktivity a vyjadruje potrebu obyvateľov z nášho regiónu, už má približne 2000 podpisov,“ vysvetlil Mrva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM