Správy

Petícia proti hazardu nemá súvis s predvolebnou kampaňou

V petičnom výbore petície za Bratislavu bez hazardu nie je žiadny kandidát na poslanca do NR SR. V aktuálnom petičnom hárku sa nenachádza ani žiaden odkaz na niektorého z kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Petícia proti hazardu nemá súvis s predvolebnou kampaňou
Zdroj: TASR

V petičnom výbore, ktorý vytvorili primátor a starostovia všetkých mestských častí Bratislavy, pôvodne boli aj starostovia Ružinova a Vajnôr, Dušan Pekár a Ján Mrva, kandidujúci vo voľbách.

„Obaja sa však už 19. februára vzdali členstva v petičnom výbore práve preto, aby nenastal nesúlad so zákonom o volebnej kampani,“ pripomenul starosta bratislavského Lamača Peter Šramko, v súčasnosti poverený zastupovaním petičného výboru pred orgánmi verejnej správy.

Ako dodal, práve petičný výbor iniciatívne požiadal štátnu volebnú komisiu o preskúmanie zákonnosti s úmyslom vyhnúť sa nejasnostiam a pochybnostiam. „Štátna volebná komisia povedala jasne, že ak v petičnom výbore a ani na petičných hárkoch nebudú kandidáti na poslancov, je to v súlade so zákonom,“ ozrejmil Šramko.

Šírenie správy, že pod petíciou proti hazardu sú uvádzaní aj kandidáti vo voľbách do NR SR, s ktorou prišli letákové noviny, považuje Šramko za cielený útok voči petícii a tým, ktorí sa snažia očistiť hlavné mesto od hazardu. „Komu prekáža, že petíciu už podpísalo vyše 40-tisíc Bratislavčanov? Nie sú to náhodou tí, ktorí majú z 2,5-miliardového biznisu z hazardu zisky?“ položil rečnícku otázku.

Šramko takisto rázne odmieta názor, žeby petícia slúžila ako súčasť kampane politického hnutia či strany. „Už len vzhľadom na rôzne politické názory členov petičného výboru je niečo také nezmysel,“ skonštatoval. „Petícia nie je vyjadrením politického názoru, ale snahou reagovať na to, že hazard ničí Bratislavu,“ upozornil.

Pripomenul tiež to, že petíciu primátora hlavného mesta a starostov mestských častí Bratislavy s aktualizovaným petičným hárkom zverejneným na internete je možné podpísať aj v deň volieb.

Prečítajte si tiež: Bude Bratislava bez hazardu? Pod petíciu sa doteraz podpísalo okolo 35-tisíc ľudí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM