Nina Táborská Samospráva

Petícia odovzdaná, volebný program odpočítaný. Milan Ftáčnik opätovne zabojuje o post primátora

Súčasný primátor mestskej volebnej komisii odovzdal petíciu, v ktorej ho podporilo viac ako 4-tisíc Bratislavčanov. Volebný program plánuje predstaviť začiatkom októbra. Vo štvrtok tiež vyhodnotil svoje doterajšie pôsobenie.

Ilustračný obrázok k článku Petícia odovzdaná, volebný program odpočítaný. Milan Ftáčnik opätovne zabojuje o post primátora
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Milan Ftáčnik spustil petíciu v polovici júla s cieľom získať pre jeho opätovnú kandidatúru mandát priamo od občanov,“ povedal riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Určite sa však podľa jeho slov nebude tváriť, že so stranou Smer-SD nemá nič spoločné. Jeho vyzývateľmi budú Milan Kňažko, Ivo Nesrovnal, Miroslav Dragun a Andrej Palacko.

Volebný program chce primátor predstaviť začiatkom októbra. „Bude postavený na myšlienke, že Bratislava je mestom pre ľudí, ktoré je otvorené moderným a udržateľným riešeniam, kde princípy sociálnej súdržnosti limitujú úroveň kvality života,“ dodal Andrassy.

Odpočet volebného programu

Milan Ftáčnik vo štvrtok v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca zároveň vyhodnotil naplnenie priorít volebného programu, ktorým sa uchádzal v minulých komunálnych voľbách o dôveru Bratislavčanov.

Ako uviedol, počas toho čo zastáva post primátora hlavného mesta sa zmenilo fungovanie samosprávy, ktorá viac vťahuje obyvateľov do verejného života.

Jeho ciele sa týkali troch hlavných oblastí. Zmeniť fungovanie mesta, vyriešiť problémy dopravy a zlepšiť kvalitu života. Ako sám priznáva, nie všetky body sa mu podarilo naplniť.

Prítomní mu dnes vytýkali najmä parkovaciu politiku v hlavnom meste. Bratislava chce nasledovať Viedeň, kde po začatí regulácie parkovania stúpol počet cestujúcich vo verejnej doprave. Parkovacia politika by sa mala týkať mestských častí Staré Mesto, Ružinov, Nové Mesto a Petržalka. Zastavil ju však cestný zákon.

V súvislosti s parkovaním padali aj sťažnosti na nedostatočnú prácu mestskej polície a tiež korupciu v policajných radoch na čo primátor uviedol, že je potrebné podávať sťažnosti, pretože bez tých sa veci nepohnú.

Spolu s Andrassym pripomínajú, že na to, aby bola takáto sťažnosť vypočutá môžu obyvatelia mesta využiť mail korupcia@bratislava.sk a nemusia tak kontaktovať priamo políciu, kde by pravdepodobne bola zmietnutá zo stola.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM