Správy

Peniaze z Občianskeho rozpočtu pôjdu na fit park aj na starostlivosť o túlavé mačky

Bratislavčania rozhodovali o tom, kam poputuje 50-tisíc eur z Občianskeho rozpočtu. Ktoré projekty sa môžu tešiť na finančnú pomoc?

Ilustračný obrázok k článku Peniaze z Občianskeho rozpočtu pôjdu na fit park aj na starostlivosť o túlavé mačky
9
Galéria
Zdroj: TASR

Viac ako 13-tisíc Bratislavčanov rozhodlo, že z Občianskeho rozpočtu mesto zaplatí fit park vo Vrakuni, vzdelávanie seniorov v oblasti ochrany životného prostredia, opravu ciest v Petržalke a podporu združení venujúcich sa túlavým mačkám.

Občania na webovej stránke mesta alebo osobne vo Front Office na magistráte hlasovali o využití 50-tisíc eur z Občianskeho rozpočtu pre projekty v štyroch kategóriách.

„Cieľom Občianskeho rozpočtu je presunúť časť rozhodovania o použití verejných financií na Bratislavčanov. Teší nás, že tento rok sa do hlasovania zapojil rekordný počet občanov, ktorým nie je ľahostajné svoje okolie, naopak snažia sa ho aj takouto formou vylepšovať,“ uviedla námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková, ktorá je gestorkou projektu. „Víťazné projekty sme už zadali odborným útvarom magistrátu, ktoré zabezpečia ich realizáciu,“ doplnila I. Plšeková.

Víťazné projekty

Najviac hlasov (8 224) v kategórii Životné prostredie získal projekt V Bratislave žijú s nami. Ide o podporu občianskych združení, ktoré sa venujú opatere a zdravotnej starostlivosti túlavých mačiek. V kategórii Doprava, cesty, chodníky a cyklochodníky zvíťazil s 3 259 hlasmi projekt Bezpečne cez Mamateyovu – Pankúchovu. Zahŕňa opravu cesty, debarierizáciu chodníkov a namaľovanie priechodov pre chodcov.

Vybudovanie Fit parku vo Vrakuni, vrátane osadenia športových náradí zabodovalo s počtom 6 503 hlasov v kategórii Kultúra a šport. V poslednej štvrtej oblasti Sociálnych vecí zvíťazil projekt Zelená pre seniorov (7 074 hlasov). Počas pravidelných vychádzok do prírody sa seniori dozvedia o rôznych druhoch rastlín, ale aj o nariadeniach mesta o čistote, poriadku a zeleni. Z tých najaktívnejších sa potom môžu stať dobrovoľní spolupracovníci pri ochrane zelene a poriadku.

Ilustračný obrázok

Projekty 2016 Bratislava
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM