Maros Palesch Rôzne

Pekný svet v Petržalke

BRATISLAVA - PETRŽALKA, 15.06.2011.Pekný svet - tak sa volá projekt, ktorým sa tento týždeň 17. a 18. júna 2011 petržalská samospráva zapája do 4. ročníka celoslovenského dobrovoľníckeho projektu nadácie Pontis „Naše mesto“. V piatok 17.júna sa usku

V piatok 17.júna sa uskutoční 7 dobrovoľníckych aktivít. Takmer 90 dobrovoľníkov odpracuje pre Petržalku dovedna viac ako 460 hodín.

Do projektu Naša Bratislava, ktorú organizuje mimovládna nezisková organizácia Nadácia Pontis, sa tohto roku intenzívne zapojila najväčšia mestská časť Bratislavy Petržalka.

„Oceňujem iniciatívu Nadácie Pontis, ktorá v projekte Naša Bratislava prepája podnikateľské subjekty a ich ľudský potenciál na pomoc regiónom, komunite, životnému prostrediu… S neziskovým sektorom máme veľa spoločného a napĺňanie niektorých cieľov najmä v sociálnej oblasti si bez pomoci občianskych združení, nadácií a firemných dobrovoľníkov nevieme predstaviť. Navzájom si pomáhame a spoločne chceme dosiahnuť pre obyvateľov lepšiu kvalitu života“, povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Mestská časť chce pomôcť tým, na ktorých sa v spoločnosti zabúda – teda najmladším ( deťom zdravým aj handicapovaným- napr. s autizmom) a najstarším obyvateľom. Chceme, aby deti v materských aj základných školách vyrastali a vzdelávali sa v kultivovanom prostredí, ktoré sa podieľa na formovaní ich vzťahu k okoliu, ku kultúre bývania, života, vplýva na ich estetické cítenie, na patriotizmus v dobrom slova zmysle. Prostredníctvom projektu chceme pomôcť aj seniorom, ktorí nevedia používať počítač a potrebovali by si osvojiť elektronickú komunikáciu so svojimi blízkymi .

Dobrovoľníci z rôznych firiem budú maľovať a natierať oplotenie troch materských škôl (MŠ Gessayova 31, MŠ Strečnianska 2, MŠ Pifflova 10) a maľovať budú aj exteriérové kvetináče a záhradné lavice. V Základnej škole na Nobelovom námestí 6 namaľujú stoly pre letnú školu prírody a chodníky školského areálu oživia namaľovaním didaktických hier podľa predlohy. V tejto škole bude aj zelený projekt – Iní dobrovoľníci porýľujú zem, vysejú trávu v letnej škole prírody a vysadia mladé stromy. V základnej škole na Turnianskej ulici 10 budú sadrovať trhliny steny a maľovať vysoký vestibul. Dobrovoľníci v Klube dôchodcov na Osuského ulici založia e-mailové kontá seniorom a zaučia ich v IT technológiách, aby mohli moderne komunikovať so svojimi vnúčatami na diaľku.

//Do projektu petržalskej samosprávy Pekný svet sa prihlásili už dobrovoľníci z Veľvyslanectva Nórskeho kráľovstva na Slovensku, zamestnanci Slovnaftu, Dell, IBM, Philiph Morris, ČSOB, Johnson Controls a iných spoločností. //

Zdroj: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM